Home » Știri » Vouchere de vacanță 2022. Ce valoare au anul acesta și cine sunt românii care pot beneficia de ele

Vouchere de vacanță 2022. Ce valoare au anul acesta și cine sunt românii care pot beneficia de ele

Alexandru Cazacu / 16.02.2022, 17:34
Vouchere de vacanță 2022. Ce valoare au anul acesta și cine sunt românii care pot beneficia de ele

Veste bună pentru salariații români, deoarece aceștia vor beneficia de vouchere de vacanță. Nu cu mult timp în urmă, ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a vorbit despre tichetele de vacanță din acest an. Ce valoare au și cine sunt românii care se vor bucura de vouchere de vacanță în 2022, puteți afla în rândurile următoare.

Vouchere de vacanță 2022. La ce valoare ajung în acest an și ce români pot beneficia de ele

Chiar și angajații de la privat pot beneficia în acest an de vouchere de vacanță. În cadrul unui interviu, ministrul transporturilor a vorbit despre măsurile luate din această funcție și pe care le pune în practică.

Conform lui Constantin Daniel Cadariu, toți salariații din domeniul public vor putea beneficia în acest an de tichete de vacanță, iar valoarea totală a acestora este de 1.450 de lei. Ba chiar mai mult de atât, chiar și angajații din sectorul privat pot beneficia de astfel de tichete, dacă angajatorul dorește acest lucru.

”Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a spus ministrul Turismului, la DCNews.

Nu doar bugetarii pot primi vouchere de vacanță în 2022

Ei bine, de aceste tichete nu vor beneficia doar bugetarii. Așadar, angajații de la privat vor primi voucherele de la firmele la care își desfășoară activitatea, iar cei care lucrează la stat, din bugetul public.

Este important să menționăm faptul că, angajatorii care oferă tichete de vacanță salariaților pot beneficia de unele avantaje. Printre acestea se numără și deductibilitate fiscală în procent de 100%, în limita a 13.800 de lei anual pentru fiecare angajat. De asemenea, angajatorii respectivi mai beneficiază și de scutirea de la contribuția obligatorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al salariatului.

Ce valoare au vouchere de vacanță în 2022 și cine beneficiază de ele
Ce valoare au vouchere de vacanță în 2022 și cine beneficiază de acestea

Bugetarii vor primi primi tichete de vacanță până în 2026

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul vorbea despre o Ordonanță care prevedea acordarea tichetelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 de lei, până la 31 decembrie 2026, iar acestea se pot folosi pe teritoriul țării noastre.

”Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanță și astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariați, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să își redescopere țara în vacanțele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism.

Mai exact, voucherele de vacanță au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă”, a declarat la vremea respectivă ministrul Turismului.

Conform lui Constantin-Daniel Cadariu, astfel au fost atenuate, în mare măsură, efectele negative ale pandemiei, iar acesta a fost și motivul pentru care considera că este oportună promovarea actului normativ, cât mai repede posibil.