Home » Știri » Yahoo și-a avertizat utilizatorii despre faptul că hackerii le pot accesa conturile mai ușor

Yahoo și-a avertizat utilizatorii despre faptul că hackerii le pot accesa conturile mai ușor

Sebastian Rotaru / 17.02.2017, 16:08
Yahoo și-a avertizat utilizatorii despre faptul că hackerii le pot accesa conturile mai ușor

Yahoo a tras un semnal de alarmă și și-a avertizat utilizatorii că hackerii sunt capabili să le spargă conturile foarte ușor. Chiar mai ușor decât până acum, adică fără a avea nevoie de parolă.

Ultimul atac asupra conturilor de Yahoo a fost atribuit acelorași hackeri care sunt acuzați că au mai furat peste un miliard de conturi, anul trecut, cel mai mare atac cibernetic din istorie, care s-a desfășurat pe parcursul unui an întreg (2015-2016), scrie Independent.

Acest atac a fost descris pentru prima data de către Yahoo, anul trecut, dar utilizatorii au primit primit mesajele de avertizare abia săptămâna aceasta.

„Experții noștri au folosit instrumente de creare a coockie-urilor care ar permite intrușilor să acceseze conturile utilizatorilor fără parolă. Bazat pe investigația care se află în curs de desfășurare, credem că un coockie fals a fost folosit și în atacul din 2015 sau 2016, pentru a accesa conturile”, scrie în comunicatul Yahoo.

Un coockie fals îi poate permite unui hacker să acceseze contul fără ca acesta să mai reintroducă parola. Yahoo a declarat că a invalidat coockie-ul când a descoperit atacul, dar nu se știe câți utilizatori au fost afectați.

„Investigația a descoperit conturi ale utilizatorilor care credem că au folosit sau luat coockie-uri false. Yahoo se află în curs de înștiințare a tuturor potențialilor deținători de conturi afectate”, a mai spus compania.

Dezvăluirile companiei despre breşele din sistemul de securitate au venit după ce aceasta a fost de acord să vândă afacerea principală către Verizon Communications Inc, în luna iulie. Firma are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari. Tranzacţia ar putea fi anulată sau condiţiile contractului ar putea fi modificate, după ce Yahoo a dezvăluit cele două atacuri cibernetice.