Home » Tehnologie & Știinta » 6 lucruri ciudate pe care le poți vedea pe Google Earth. Imagini care te vor lua prin surprindere

6 lucruri ciudate pe care le poți vedea pe Google Earth. Imagini care te vor lua prin surprindere

Cojocaru Cristian / 12.12.2021, 11:40

Google Earth compilează imagini din diverse surse, de la sateliți aflați pe orbită geosincronă care fac fotografii cu rezoluție scăzută de la zeci de mii de kilometri deasupra Pământului, până la sateliți mai aproape de Pământ care surprind fotografii cu rezoluție mai mare și chiar fotografii aeriene făcute cu ajutorul avioanelo, zmeelor, dronelor și chiar baloanelor. Află ce lucruri ciudate poți vedea cu ajutorul Google Earth.

Lucruri ciudate vizibile cu ajutorul Google Earth

De la o grămadă de avioane militare, la un model ciudat creat de furnici, la structuri misterioase gravate în deșertul Gobi și chiar o insulă fantomă din Pacificul de Sud, Google Earth scoate la iveală câteva locuri ciudate. Iată o privire la unele dintre cele mai ciudate.

Svastica de mare întindere

Oamenii de știință au descoperit peste 50 de astfel de locuri în nordul Kazahstanului, în Asia Centrală, inclusiv acest design în formă de svastica. Deși simbolul svasticii a fost creat din lemn, multe dintre aceste locuri au fost făcute din movile de pământ. Acestea datează de acum 2.000 de ani. La acea vreme, svasticile nu erau neobișnuite în Europa și Asia și, desigur, nu erau afiliate cu nicio convingere politică.

Lacul de pe o insulă aflată pe lac

Această imagine Google Earth arată lacul de pe o insula de pe un lac. Da, Google Earth a capturat această imagine care arată o insulă minusculă care se află în interiorul unui lac de crater pe o insulă numită Insula Vulcanului într-un lac numit lacul Taal de pe insula filipineză Luzon. De ani de zile, aparent, acest fenomen a fost considerat a fi cel mai mare de acest fel spionat de Google Earth. Cu toate acestea, se dovedește că această distincție este acordată unui teren mic din nordul Canadei, unde nici un om nu a călcat până acum, probabil.

Roți ciudate

Google Earth a fotografia ceea ce par a fi structuri geometrice în formă de roată care ar putea data de aproximativ 8.500 de ani, făcându-le mai vechi decât geoglifele din Peru numite Liniile Nazca. Unele dintre aceste modele cu spițe care punctează Oaza Azraq din Iordania par să fie poziționate într-un mod care se aliniază cu răsăritul soarelui în solstițiul de iarnă.

O echipă de oameni de știință de la Arhiva Fotografică Aeriană pentru Arheologia din Orientul Mijlociu (APAAME) a ​​investigat structurile roților cu imagini din satelit disponibile prin Google Earth. Roțile variază în ceea ce privește designul lor, unele arătând spițe care radiază din centru, altele cu doar una sau două bare, mai degrabă decât spițe, iar altele nu sunt circulare deloc și în schimb au formă de pătrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, după cum au descoperit cercetătorii.

lucruri ciudate google earth
Pentagrama este, de fapt, un parc

Piramida misterioasă

Această imagine de pe Google Earth arată o anomalie despre care unii cred că ar putea fi o piramidă neexcavată. Zeci de astfel de locuri din Egipt au fost detectate folosind Google Earth în ultimii cinci ani. Cu toate acestea, există o dezbatere dacă acestea reprezintă caracteristici naturale sau structuri artificiale. Sunt necesare mai multe săpături, dar situația economică și de securitate din Egipt a limitat numărul și dimensiunea săpăturilor.

Pentagramă uluitoare

Pe stepele bătute de vânt din Asia Centrală, într-un colț izolat al Kazahstanului, există o pentagramă mare, cu un diametru de aproximativ 366 de metri, gravată pe suprafața Pământului. Steaua cu cinci colțuri înconjurată de un cerc, situată pe malul sudic al lacului de acumulare superior Tobol, apare o pentagramă.

Multe comentarii online au legat site-ul cu închinarea diavolului sau secte religioase nefaste. În schimb, pentagrama se dovedește a fi conturul unui parc realizat sub forma unei stele. Steaua este marcată de drumuri care sunt acum căptușite cu copaci, făcând forma stelei și mai distinctă în fotografiile aeriene.

Locuri de lansare abandonate

Rachetele Nike, care erau rachete suprasonice sol-aer, au fost gata de lansare în aproape 300 de locații din Statele Unite în perioada Războiului Rece, din 1954 până în anii 1970. Unele dintre acele rachete transportau chiar focoase nucleare. Acele rachete au devenit învechite odată cu apariția rachetelor balistice intercontinentale cu rază lungă de acțiune (ICBM).

David Tewksbury, un specialist GIS la Hamilton College din New York, și-a propus să păstreze o înregistrare vizuală a locurilor abandonate de lansare a rachetelor Nike înainte ca acestea să dispară, fie ca urmare a faptului că au fost recuperate de către natură, fie reutilizate de armată, fie reamenajat. Planul său este să construiască o bază de date de geo-referință, astfel încât oricine să poată cerceta site-urile de rachete Nike prin Google Earth.