Home » Tehnologie & Știinta » 7 cele mai comune greșeli care îți pot distruge laptopul. La ce e bine să fii atent

7 cele mai comune greșeli care îți pot distruge laptopul. La ce e bine să fii atent

Voicu Costin / 24.01.2022, 07:33
7 cele mai comune greșeli care îți pot distruge laptopul. La ce e bine să fii atent

Electronicele ne leagă în permanenţă de mediul virtual, indiferent de tipul lor. Le folosim în scop propriu și personal și ne îmbunătățesc viața, oferindu-ne ocazia să ne câștigăm existența de pe urma folosirii lor. Pentru a le folosi termen cât mai îndelungat este bine să respectăm câteva condiții de păstrare a electronicelor. Când vine vorba de laptop, avem câteva sfaturi pentru voi pentru a vă bucura de achiziția voastră pentru o perioada cât mai îndelungată!

Cum îți poți strica laptopul?

Pentru unele persoane, laptopul reprezintă mijlocul prin care își câștigă existența. Electronicele de acest fel oferă o gamă variată de funcții și pot îndeplini cele mai grele sarcini. Cu cât este mai performant, cu atât este mai scump. De aceea este important să urmăm câteva sfaturi de la specialiștii în domeniul IT, pentru a ne bucura de aceste electronice o perioada lungă de timp, până ne vom hotărî să le schimbăm.

Din păcate, mulți dintre utilizatorii de laptopuri comit greșeli care le pot distruge echipamentul, uneori fiind foarte greu de reparat, dacă nu chiar imposibil.

Care sunt greșelile care îți pot distruge laptopul?

  1. Supraîncălzirea laptopului se face în anumite momente. Când țineți laptopul la încărcat și rulați programe pe el este foarte probabil, ca bateria acestuia să se încingă, la fel ca la telefoane. Pentru a menține o temperatură cât mai ok şi ca acesta să nu se încingă, folosiți un cooler ce se poate conecta la cablul USB al laptopului, asta în cazul în care folosiți programe ce utilizează foarte multă memorie RAM. O altă modalitate de a evita supraîncălzirea este să nu acoperiți fantele de aerisire. Este de preferat să așezați laptopul pe o suprafață plană (birou, masă). Prin supraîncălzire, unele componente ale laptopului se pot arde.
  2. Prin alimentarea laptopului la o priză defectă riscați să ardeți sursa acestuia. Dacă ardeți sursa, cel mai probabil veți fi nevoiți să o schimbați, acest lucru fiind costisitor, pentru că procesul de înlocuire nu este la fel de ușor ca și în cazul unui calculator. Un scurt circuit vă poate lăsa fără laptop, definitiv!
  3. Balamalele laptopului sunt foarte importante. Dacă una dintre acestea se rup este posibil ca laptopul să nu mai funcționeze, plus că trebuie să vă prezentați urgent la un service IT pentru a remedia problema. Specialiștii ne sfătuiesc să aveți mare grijă cum ridicăm laptopul de pe masă și cum îl transportă Chiar și la expunerea unor șocuri, balamalele se pot rupe. Dacă încă nu v-ați cumpărat un laptop, când alegeți unul încercați să verificați și dacă balamalele laptopului sunt de bună calitate!
  4. Cel mai des incident cu care ne-am confruntat marea majoritatea este să scăpăm laptopul pe jos. La fel ca și în cazul telefoanelor, acestea se pot sparge sau să sufere unele probleme privind partea interioară. Pe lângă că display-ul se poate sparge, se pot rupe balamalele, iar unele componente interioare pot avea de suferit. Așadar, aveți grijă cum transportați laptopul și unde îl poziționați.
  5. Dacă nu ai nici un program antivirus instalat pe laptop, iar un „malware” își face loc în sistemul de operare există riscul să pierzi toate date și informațiile stocate în el. În plus, viteza laptopului va avea de suferit. Folosește un antivirus cât mai bun. Specialiștii recomandă chiar și un abonament premium care costă foarte puțin pe an, dar care poate oferi funcții în plus sau o detectare mai bună a potențialilor viruși periculoși, decât varianta basic a antivirusului.
  6. Dacă alegi să mănânci sau bei apă, suc ori cafea atunci când lucrezi la laptop, înseamnă că există riscul să verși respectivul lichid pe laptop, ceea ce poate provoca avarii serioase. Încearcă să te dezobişnuieşti de acest lucru, dacă o faci. Tot în această categorie, dacă lucrați de acasă, evitați să lăsați laptopul în bucătărie și baie ori într-un spațiu cu umiditate crescută. Aceasta vă poate afecta componentele foarte repede și ușor.
  7. Folosiți doar soluții speciale pentru curățarea dispozitivelor electronice. Folosirea unor șervețele umede sau dezinfectantul de mâini vă pot afecta display-ul sau distruge tastatura.