Home » Tehnologie & Știinta » 9 cele mai așteptate smartphone-uri care vor ajunge în 2022. Pe listă se află și modele noi de la Iphone și Samsung

9 cele mai așteptate smartphone-uri care vor ajunge în 2022. Pe listă se află și modele noi de la Iphone și Samsung

Cojocaru Cristian / 19.01.2022, 13:38
9 cele mai așteptate smartphone-uri care vor ajunge în 2022.  Pe listă se află și modele noi de la Iphone și Samsung

Au trecut doar câteva săptămâni de când a început noul an și mulți se gândesc deja la ce noi smartphone-uri vor veni cu el. 2021 ne-a adus Google Pixel 6 și iPhone 13, dar suntem încântați să vedem ce ne rezervă 2022 în ceea ce privește lansările de noi dispozitive. Află care sunt cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2022.

Care sunt cele mai așteptate smartphone-uri în anul 2022

Tehnologia continuă să avanseze, iar producătorii de telefoane mobile țin pasul cu evoluția. Dispozitivele fiecărei companii se întrec între ele pentru a oferi cele mai puternice caracteristici care țin de procesor, display și camera foto. Iată care sunt dispozitivele care vor fi lansate în decursul anului 2022.

Apple iPhone SE 3

Apple și-a actualizat iPhone-ul Special Edition pentru prima dată în patru ani în 2020, dar se pare că nu va trebui să așteptăm atât de mult pentru modelul de a treia generație. iPhone SE 3 s-ar putea lansa în prima jumătate a anului 2022. Se așteaptă să aibă 5G și o creștere a performanței, datorită adăugării cipului Apple A15 Bionic, același procesor care alimentează iPhone 13. Prin comparație, iPhone-ul actual SE este alimentat de procesorul Apple A13 Bionic mai vechi de la iPhone 11.

iPhone 14 Max

iPhone 13 are doar câteva luni, dar asta nu înseamnă că este prea devreme să începem să vorbim despre iPhone 14. Cele mai mari îmbunătățiri pe care ne așteptăm să le vedem de la iPhone-ul din acest an se reduc la cameră, design și ecran. Dar iPhone 14 Max este cel care îi încântă pe fanii Apple, despre care se spune că este o versiune supradimensionată a iPhone-ului standard. Apple renunță la iPhone Mini și adaugă un alt iPhone de 6,7 inci în locul său. Aceasta înseamnă că gama iPhone 14 poate consta în două modele de 6,1 inchi (iPhone 14 și iPhone 14 Pro) și două versiuni de 6,7 inchi (iPhone 14 Max și iPhone 14 Pro Max).

Samsung Galaxy S22 Ultra

Cu afișajul mărit și suportul S-Pen, Galaxy S21 Ultra este o alternativă utilă pentru fanii Galaxy Note. Dar, în același timp, experiența S-Pen a fost puțin dezamăgitoare pentru mulți în comparație cu funcționalitatea Note. În primul rând, S21 Ultra nu vine cu un S-Pen în cutie, nu există niciun slot încorporat în telefon pentru a-l stoca și nu are suport pentru Bluetooth și S-Pen. Dar Samsung ar putea aborda cel puțin una dintre aceste preocupări cu Galaxy S22 Ultra. Galaxy S22 Ultra ar putea veni cu un slot de stocare pentru S-Pen, ceea ce ar face mult mai ușor să păstrezi stiloul fără a-l pierde.

OnePlus 10 Pro

Se așteaptă ca OnePlus 10 Pro să vină cu unele upgrade-uri ale camerei. Sistemul de cameră al noului model pare să includă trei lentile precum OnePlus 9 Pro, dar cu un aspect nou care seamănă mai mult cu configurația camerei cu patru lentile de pe Samsung Galaxy S21 Ultra.

așteptate smartphone-uri 2022
OnePlus 10 Pro vine cu mai multe imbunatatiri

Nokia X50

Deși au existat multe zvonuri în jurul unui înlocuitor al Nokia 9 PureView, traseul pare să se fi înghețat, sugerând în schimb că Nokia ar putea lansa un înlocuitor de Nokia 8.3 cu cinci camere și eventual numit Nokia X50. Acesta ar putea avea un ecran de 6,5 inchi, ar putea rula hardware din seria Snapdragon 700 și ar putea avea o cameră principală de 108 megapixeli. Rămâne de văzut dacă această lansare va avea loc în anul 2022.

Oppo Find X4

S-a confirmat că Oppo va prezenta noul MediaTek Dimensity 9000 într-un viitor produs Find X, dar nu știm care. Este o imagine puțin confuză, deoarece Oppo și-a promovat și propriul hardware NPU, MariSilicon, ca hardware pentru noua generație Find X, deci ar putea folosi ambele elemente.

Huawei Mate 50 Pro

Se spune că Huawei Mate 50 Pro este uriaș, cu o baterie de 7000 mAh și un ecran de 6,8 inchi. Se spune că este alimentat de Kirin 9000, dar avem îndoieli cu privire la stocul de cipuri Huawei. Zvonurile sugerează acum o lansare în martie 2022.

Google Pixel 6a

Google Pixel 6a ar putea folosi un design similar cu modelele Pixel 6. Se pare că acest model ar putea oferi o cameră duală, dar scopul principal ar fi să ofere un model mai ieftin. Nu se știe ce l-ar putea alimenta sau cât va costa și ne îndoim că l-am vedea lansat până la Google I/O cel mai devreme, deci mai 2022.

BlackBerry 5G

Licența BlackBerry a fost transmisă acum la OnwardMobility. Când a anunțat că BlackBerry întrerupe suportul pentru serviciile vechi, OnwardMobility a venit să asigure clienții că un telefon BlackBerry 5G este încă în lucru. Privim și așteptăm.