Home » Tehnologie & Știinta » 9 greșeli banale pe care le faci când folosești telefonul. Aceste obiceiuri îl pot distruge

9 greșeli banale pe care le faci când folosești telefonul. Aceste obiceiuri îl pot distruge

Cojocaru Cristian / 17.09.2021, 16:20
9 greșeli banale pe care le faci când folosești telefonul. Aceste obiceiuri îl pot distruge

Un om petrece în medie patru ore zilnic pe telefonul său mobil, însă în tot acest timp, obișnuiește să facă și câteva greșeli banale. Află care sunt lucrurile pe care le faci în mod greșit atunci când folosești smartphone-ul.

Greșeli banale pe care le faci atunci când utilizezi telefonul mobil

Acest dispozitiv atât de prezent în viețile noastre este util atât pentru relațiile pe care le avem cât și pentru timpul liber, funcționează de cele mai multe ori în mod optim. Însă, există și dăți atunci când nu merg tocmai așa lucrurile și astfel că dă naștere unei stări irascibile pentru mulți dintre noi.

Dintre problemele frecvente poate fi amintită supraîncălzirea, astfel că este util să afli ce să faci pentru a preveni acest lucru și a nu ajunge în punctul în care acesta ajunge în flăcări. Dintre semnele pe care telefonul le dă în cazul supraîncălzirii, amintim:

  • procesele de rulare sunt mai lente, unele aplicații durează ceva timp să se deschidă sau se închid brusc;
  • blițul camerei nu mai funcționează;
  • încărcarea bateriei durează mai mult decât de obicei sau nu se încarcă deloc;
  • ecranul se poate estompa sau chiar se poate opri;
  • ai parte de erori de semnal pe măsură ce telefonul intră în modul de consum redus de energie.

În ceea ce privește greșelile pe care le faci în mod obișnuit în ceea ce privește utilizarea telefonului mobil, acestea sunt lucruri la care nu te-ai fi gândit că ar putea afecta comportamentul dispozitivului.

1. Îl folosești într-o zi caldă sau îl lași în soare

Deși este un lucru destul de evident, încearcă să eviți expunerea telefonului direct la razele soarelui sau să îl lași în interiorul mașinii. Acest lucru se poate întâmpla de multe ori fără să ne dăm seama, spre exemplu cum ar fi luarea unei mese în aer liber, astfel că obișnuim să îl punem pe masă. Același lucru se poate întâmpla chiar și atunci când folosești telefonul mobil pentru a naviga. Dacă temperatura depășește 35 de grade Celsius, ar fi vine să eviți să folosești telefonul în lumina directă a soarelui.

greșeli banale telefonul
Evita sa folosesti telefonul atunci cand se afla la incarcat sau expus la lumina solara

2. Îl ții tot timpul aproape de computer, tabletă sau alt telefon

De cele mai multe ori, atunci când ne așezăm la birou, acolo unde avem laptopul sau computerul, tindem să punem telefonul lângă unul dintre aceste dispozitive. Toate aceste dispozitive se vor încălzi doar prin simplul fapt că le ținem aproape, transmițându-și căldura în mod reciproc. Acest lucru va afecta performanța pe termen lung, de aceea este recomandat ca acestea să fie ținute la distanță.

3. Îl porți tot timpul în buzunar

În cazul în care este o zi călduroasă la care se mai adaugă căldura corpului, atunci fii sigur că telefonul tău va avea de suferit din cauza supraîncălzirii. De aceea se recomandă ca telefonul mobil să nu fie purtat în buzunar care are contact direct cu pielea, cu atât mai mult într-o zi călduroasă.

4. Nu te uiți la semnele pe care le dă telefonul

Lăsarea telefonului lângă o sursă de căldură nu este singurul motiv pentru care se poate încălzi, deoarece este ca un computer mic, dar fără ventilatoare, componentele interne ale telefonului se pot încălzi considerabil. Dacă întâmpini această problemă, dezactiveză funcții precum localizarea sau procesele inutile, cum ar fi actualizările de fundal, care consumă resurse și energie ale telefonului tău mobil.

5. Nu scoți niciodată husa de protecție

Husele telefoanelor sunt foarte utile pentru că ele previn eventualele deteriorări în cazul în care telefonul cade. Din păcate, nu toate aceste huse sunt potrivite pentru ca telefonul să se poată aerisi corespunzător. În cazul în care simți că telefonul tău este prea cald, încearcă să îi scoți husa. Dacă observi că acesta începe să se răcească, atunci cu siguranță husa aleasă nu este tocmai cea mai potrivită pentru telefonul tău.

6. Nu dezactivezi niciodată conexiunile wireless

De multe ori telefoanele noastre funcționează fără ca noi să ne dăm seama și chiar fără ca noi să le avem în apropiere. De exemplu, dacă ne aflăm într-un loc cu un semnal slab sau o conexiune la internet defectă, telefonul nostru mobil va continua să caute rețele sau, în cazul Bluetooth, să caute alte dispozitive la care să se conecteze. Dacă smartphone-ul începe să se încălzească, încearcă să oprești conexiunile, cel puțin până când acesta își reglează temperatura.

7. Ignori „modurile” pe care telefonul le solicită

Dacă telefonul tău este mai cald decât de obicei, încearcă să folosești telefonul cu o luminozitate mai scăzută. În acest fel vei reduce activitatea afișajului, astfel că va genera mai puțină căldură. Poți activa acest mod din meniul telefonului.

8. Folosești aplicații care solicită foarte mult telefonul

În cazul în care ești un împătimit al jocurilor pe telefon sau poate îți face plăcere să vizionezi serialul preferat pe smartphone-ul, reține că aceste acțiuni pot face telefonul să se încălzează mult mai tare decât în mod normal. Folosind ecranul telefonului pentru o perioadă atât de îndelungată, acesta va forța procesoarele să lucreze mai mult și, implicit va genera mai multă căldură.

9. Încarci bateria într-un mod incorect

Problemele cu bateria și încărcarea acesteia sunt de obicei cele mai frecvente cauze pentru supraîncălzirea telefonului mobil. De aceea se recomandă să eviți folosirea telefonului mobil în timp ce acesta este încărcare, cu atât mai mult dacă este așezat pe un anumit obiect care nu îi va permite să se ventileze corespunzător.