Home » Tehnologie & Știinta » Adevăruri despre telefoane pe care producătorii nu vor să le știi

Adevăruri despre telefoane pe care producătorii nu vor să le știi

Redactia Știri / 10.09.2017, 15:09
Adevăruri despre telefoane pe care producătorii nu vor să le știi

Sunt sute de producători de telefoane și sunt câțiva foarte mari. Fie că e vorba de telefoane cu Android sau IOS, fie că folosesc alte sisteme, sunt câteva adevăruri pe care ar trebui să le știi și să nu te lași cucerit de limbajul marketingului.

Smartphone-urile încă au posibilitatea de a deveni mai puternice, dar asta nu înseamnă că orice funcție de pe telefonul mobil este, într-adevăr, cea mai bună.

Niciun telefon nu e perfect și nici nu va fi, dar vor fi mereu acele dispozitive care îți sunt utile ție și merită banii. Pentru cineva este un iPhone, altcineva preferă un smartphone de la Meizu sau Xiaomi, iar o altă categorie adoră telefoanele Samsung. În esență, toate aceste dispozitive sunt la fel.

Fiecare are un ecran de anumite diagonale și rezoluții, folosesc AMOLED sau LCD de la diverși producători, au camere capabile să filmeze și să facă poze la rezoluții destul de mari și folosesc un set de aplicații pe care majoritatea utilizatorilor le vor. Apoi, vine rafinarea designului, calitatea materialelor și software-ului, dar și modul în care un telefon e promovat.

Camera foto cu incredibil de mulți megapixeli

Încă de pe vremea când telefoanele Nokia clasice erau în vogă, apăruseră camere foto care aveau din ce în ce mai mulți megapixeli, iar lumea se înghesuia să le cumpere. Același sentiment pare să fie încă viu și în prezent, când avem de-a face cu smartphone-uri care vin dotate cu camere care au zeci de megapixeli. Și, ce-i cu asta? Dacă ne uităm la topul celor de la DxOMark, vom descoperi că telefoanele care ocupă primele poziții n-au senzori uriași, care să te impresioneze cu numărul de megapixeli.
Ține cont că pozele de pe Facebook, Instagram și aplicații de chat au sub 3-4 megapixeli, în cele mai bune cazuri.

Află toate metodele prin care te păcălesc marile companii