Home » Tehnologie & Știinta » Totul despre Android O: ce aduce nou şi care telefoane îl primesc

Totul despre Android O: ce aduce nou şi care telefoane îl primesc

Redactia Știri / 07.08.2017, 02:11
Totul despre Android O: ce aduce nou şi care telefoane îl primesc

După câteva luni în care s-a aflat în beta, Android Oreo se pare că se va lansa în variantă finală până la finele săptămânii viitoare, scriu cei de la Playtech.ro.

S-a discutat foarte multe despre fragmentarea platformei Android, iar respectiva dezbatere va rămâne de actualitate pentru alți câțiva ani. Nici după zece ani de la lansarea primei versiuni publice a sistemului de operare, nu există un sistem bine pus la punct care să faciliteze distriburirea actualizărilor de software la scară largă într-un timp scurt.

În funcție de producătorul terminalului pe care îl utilizezi, s-ar putea să nu ai parte de nici un update în următori ani după achiziție. Posesorii de terminale premium sunt relativ privilegiați din acest punct de vedere. Chiar și aceia însă, au de așteptat câteva luni sau jumătate de an până când se bucură de cel mai nou Android.

Concluzia tristă a afirmațiilor de mai sus este una singură. Pe de o parte, este îmbucurător efortul celor de la Google a lansa versiuni actualizate ale sistemului de operare pentru mobile la intervale regulate de timp. Pe de altă parte însă, este aproape irelevantă lansarea iminentă a versiunii finale de Android O, având în vedere că nu ajunge la majoritatea utilizatorilor de Android.

Cei care vor să se bucure de Android 8.0 la scurt timp după ieșirea sa din beta, ar fi bine să-și cumpere un telefon Pixel. Gadgeturile companiei alături de ultimele dispozitive realizate sub programul Nexus sunt singurele care beneficiază de actualizări în timp real, imediat după ce au fost făcute publice de Google.

Citeste mai multe despre Android O pe Playtech