Home » Tehnologie & Știinta » Cazul copilului-mumie care a uimit o lume întreagă. Ce au observat toți când s-au apropiat de fetița moartă de 100 de ani

Cazul copilului-mumie care a uimit o lume întreagă. Ce au observat toți când s-au apropiat de fetița moartă de 100 de ani

Violeta Badea / 23.02.2021, 16:14
Cazul copilului-mumie care a uimit o lume întreagă. Ce au observat toți când s-au apropiat de fetița moartă de 100 de ani

Cazul copilului-mumie care a uimit o lume întreagă. Ce au observat toți când s-au apropiat de fetița moartă de 100 de ani. O fetiță moartă de aproape 100 de ani, pare că doarme și mii de turiști care o vizitează au impresia că este vie. În acest articol veți afla mai multe detalii despre acest caz înfiorător care a șocat întreaga planetă.

Cazul copilului-mumie care a uimit o lume întreagă

Fetita care a uimit pe toata lumea
Fetita care a uimit pe toata lumea

Rosalia Lombardo s-a născut în anul 1918 la Palermo, Italia și avea doar doi ani atunci când a murit, din cauza pneumoniei. Tatăl său a suferit enorm din această cauză și a făcut tot posibilul de a o ține vie pentru totdeauna, iar singura modalitate era aceea de a-i conserva trupul. Astfel, a ajuns să apeleze la Alfredo Salafia, un îmbălsămător renumit de la acea vreme.

Bărbatul a folosit pentru această procedură dificilă „o parte glicerină, o parte formol saturat cu sulfat de zinc și clorură și o parte alcool saturat cu acid salicilic”,a mărturisit acesta într-un manuscris. Ingrediente și-au făcut perfect treaba, iar copilul pare chiar și în ziua de astăzi viu. Tocmai de aceea Rosalia și-a căpătat porecla de „frumoasa adormită”.

Copila arată ca o păpușă de porțelan, cu părul blond și pielea fină. Aceasta se află într-un sicriu de sticlă aflat în adâncurile unei catacombe siciliene. Sute de mii de turiști o vizitează în fiecare an.

Ce au observat toți când s-au apropiat de fetița moartă de 100 de ani

Mumia care pare sa deschida ochii
Mumia care pare sa deschida ochii

Rosalia Lombardo este cea mai cunoscută mumie dintre cele peste 8000 care se regăsesc sub mănăstirea Capuchin, din Palermo. Miile de turiști care se îngrămădesc să o vadă au fost șocați de felul în care arată și au existat anumite zvonuri precum că în anumite momente clipește.

Vizitatorii au povestit că fetiței i se deschid încet ochii și există chiar anumite fotografii în care Rosalia pare să privească. Vestea a circulat rapid în toată lumea, iar internetul este plin cu fotografii ale fetiței. În anul 2009, antropologul italian Dario Piombino-Mascali a dorit să lămurească această situație și a explicat că este vorba doar despre o iluzie optică.

„Este vorba de o iluzie optica, produsa de lumina filtrata de ferestrele laterale. in timpul zilei, lumina se schimba”, a spus antropologul italian.

Piombino-Mascali a analizat mai bine pleoapele fetiței atunci când a observat că sicriul mumiei fusese mutat de către angajații muzeului. În noua poziție ochii Rosaliei pot fi observați mai ușor, astfel se poate observa că aceștia nu sunt complet închiși șiașa au fost dintotdeauna.

„Ochii nu sunt complet închiși, și nici nu au fost vreodată. Așadar, când lumina se schimbă și cade asupra ochilor din unghiuri diferite, poate să pară că ochii se deschid”, a spus antropologul.

Noul sicriu in care este tinuta fetita
Noul sicriu in care este tinuta fetita

Dario Piombino-Mascali este și cel care a descoprit soluțiile care au ajutat la conservarea corpului. Antropologul este cel care i-a contactat pe urmașii lui Alfredo Salafia. Se pare că acestea au funcționat perfect, astfel formolul a eliminat bacteriile, alcoolul injectat și clima aridă din catacombe au uscat corpul micuței, glicerina a permis o oarecare hidratare, iar acidul salicilic a împiedicat dezvoltarea ciupercilor.