Home » Tehnologie & Știinta » Ce se întâmplă dacă introduci codul “2470” pe telefonul tău. Trucul uimitor

Ce se întâmplă dacă introduci codul “2470” pe telefonul tău. Trucul uimitor

Voicu Costin / 27.02.2022, 15:30
Ce se întâmplă dacă introduci codul “2470” pe telefonul tău. Trucul uimitor

Telefoanele inteligente dispun de o multitudine de funcții care ne ajută să rezolvăm orice problemă am avea. Din punct de vedere tehnic, acestea sunt studiate mult timp, iar componentele reușesc să îndeplinească funcții într-un ritm foarte rapid. Unele dintre utilizările mai puțin obișnuite ale smartphone-ului ne ajută să deblocăm anumite funcții pe care acesta îl are. Ce se întâmplă dacă tastezi codul „2470”? Îți dezvăluim în rândurile ce urmează.

Codurile USSD activează anumite funcții

Puțini sunt utilizatorii care cunosc aceste coduri, însă uneori se pot dovedi a fi foarte utile, venind cu informații despre software-ul implementat pe telefon, modelul acestuia sau chiar funcții la care nu poți avea acces doar accesând meniul telefonului mobil.

Codurile sunt formate din semne și cifre și tastând aceste coduri, poți avea acces la funcții la care nu te așteptai. Cu toate acestea, trebuie să fii atent atunci când le folosești pentru că unele dintre ele pot reseta telefonul tău mobil la setările din fabrică, iar dacă nu ai realizată o copie de siguranță, toate aceste date vor fi fost pierdute.

Fiecare smartphone are propriul set de coduri secrete care sunt stabilite încă de la fabricare. Aceste coduri secrete poartă denumirea de USSD care provine de la Unstructured Supplementary Service Data. Telefoanele inteligente dispun de anumite coduri secrete care au capacitatea de a activa sau de a dezactiva diferite funcții de pe telefon. Dar ce se întâmplă dacă tastezi codul „2470” pe smartphone-ul tău?

Ce se întâmplă dacă foloseşti codul „2470”

Puțini sunt cei care știu că tastarea unor anumite coduri secrete deblocheaza functii ale telefonului sau poate îndeplini anumite functii ascunse. Utilizând aceste coduri alte telefoanelor poți rula programe de diagnostic și poți schimbă unele setări din fabrică.

Codul „2470” este extrem de util. Dacă te deranjează sunetul emis de telefon atunci când faci fotografii, acest cod îți va fi de folos. Odată tastat, el va dezactiva semnalul sonor când realizezi fotografii cu aplicațiile preinstalate în telefonul tău. Dar asta nu este tot. Mai sunt unele coduri care pot fi tastate și îți oferă alte funcții de care poate nu știai.

Îți prezentăm mai jos o parte dintre ele!

Alte coduri ce pot fi folosite pe smartphone-ul tău

*#67# – acest cod te ajută să redirecționezi un apel;

*#06# – acest cod îți dezvăluie codul IMEI al telefonului. Este vorba despre un număr unic de identificare al oricărui dispozitiv mobil, foarte util în cazul în care telefonul este furat sau pierdut;

*#31# – cu ajutorul acestui cod poți efectua un apel fără să-ți fie afișat numărul de telefon;

*3370# – acest cod activează codarea EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Pentru a dezactiva această funcție poți tasta #3370#;

*#5005*7672# – acest cod dezvăluie numărul unui centru service pentru furnizorul curent;

*3001#12345#* – acest cod oferă informația de semnal al telefonului în numere;

*#*#7780#*# – acest cod te ajută să te întorci la setările din fabrică;

*#*#8351#*# – acest cod îți oferă șansa de a asculta înregistrări cu vocea ta din ultimele 20 de convorbiri telefonice.

*#06# – informații legate de IMEI, ID-ul telefonului;

*#0*# – meniu de service;

*#*#0842#*#* – testează iluminarea și vibrațiile;

*#*#4636#*#* – testează semnalul de Wi-Fi, bateria, statistici de utilizare și alte informații.