Home » Utile » Cum poți să ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului. Setarea pe care trebuie să o faci

Cum poți să ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului. Setarea pe care trebuie să o faci

Voicu Costin / 04.12.2021, 12:43
Cum poți să ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului. Setarea pe care trebuie să o faci

Notificările primite pe telefonul mobil ne ajută să fim la curent cu informațiile pe care le primim. Fie că este un mesaj normal, unul primit pe rețelele sociale sau un e-mail, telefonul cu ajutorul internetului ne ajută să comunicăm mai ușor în aceste zile. Însă, uneori, vrem să evităm unele notificări. Iată câteva sfaturi pentru a reuși să ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului.

Cum dezactivezi notificările pe ecranul de blocare pe un telefon cu Android?

Te întrebi cum ascunzi notificările de pe ecranul de blocare al smartphone-ului tău cu Android? Deși acestea pot fi folositoare uneori, poți ascunde notificările pentru a nu fi deranjat sau poate vrei să te bucuri de confidențialitate.

Pentru asta va trebui să intri la „Setări”, din meniul telefonului. Îl poți accesa din meniul telefonului sau glisând în jos bara de notificări. Odată ajuns în meniu, derulează în jos până dai de secțiunea Notificări.

Opțiunea pe care o cauți se numește „Notificări pe ecranul de blocare” și starea sa actuală este afișată dedesubt. Apasă pe ea. Aici va trebui să bifezi opțiunea „Nu afișa”.

Asta deschide o fereastră pop-up, unde ultima opțiune se numește „Nu afișa nicio notificare”. Selecteaz-o pentru a opri toate notificările din a apărea pe ecranul de blocare.

Dacă ai făcut aceste setări, de acum încolo notificările sunt afișate doar după ce deblochezi smartphone-ul tău cu Android.

Cum dezactivezi notificările pe ecranul de blocare pe un telefon cu iOS?

Vrei să ascunzi notificările de pe ecranul de blocare (lock screen) al iPhone-ului? Cu toții primim zilnic notificări de la mai multe aplicații instalate pe iPhone și la o simplă privire putem vedea despre ce este vorba direct din ecranul lock screen. Deși acest mod de vizualizare este unul foarte convenabil, pentru că nu mai este nevoie să deblochezi ecranul dispozitivului, este și unul lipsit de intimitate și poate ar fi bine să îl modifici.

Notificările ce apar pe ecranul de blocare al dispozitivului pot fi personalizate din aplicația „Settings”. Puteți stabili modalitatea prin care notificările iPhone să fie afișate, cu previzualizări sau fără. Ori puteți opta să le dezactivați în totalitate pentru fiecare aplicație în parte. Urmând pașii de mai jos puteți dezactiva notificările de pe ecranul de blocare pe iOS:

  1. Deschideți aplicația Settings de pe ecranul „Home” al telefonului.
  2. Apăsați pe meniul „Notifications” din „Settings”.
  3. Aici puteti vizualiza aplicațiile instalate pe dispozitiv și veți putea personaliza notificările pentru fiecare aplicație în parte. Selectați aplicația pentru care doriți să dezactivați notificările din ecranul de blocare.
  4. Din secțiunea „Alerts”, debifați opțiunea “Lock Screen” și nu veți mai vedea nici o notificare pe ecranul de blocare.
  5. Dacă totuși doriți să primiți nofiticarea pe ecran dar să nu fie cu previzualizare puteți lăsa bifată opțiunea “Lock Screen” și modificați din secțiunea „Options”, „Show Previews–When Unlocked(Default)” în „Never”.
  6. Dacă doriți ca totul să fie mai simplu aplicând aceeași setare tuturor aplicațiilor instalate în telefon, mergeți înapoi în meniul „Notification” și selectați secțiunea „Show Previews”.
  7. De aici selectați “When Unlocked”. Această setare împiedică automat ca aplicațiile să mai afișeze previzualizări pentru notificările din ecranul de blocare. În schimb va fi afișat numele și pictograma aplicației de la care s-a primit notificarea.