Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să ștergi contul de WhatsApp și ce e bine să știi înainte să faci asta

Cum poți să ștergi contul de WhatsApp și ce e bine să știi înainte să faci asta

Voicu Costin / 08.02.2022, 09:00
Cum poți să ștergi contul de WhatsApp și ce e bine să știi înainte să faci asta

Un miliard de utilizatori folosesc în prezent această aplicație, inclusiv în România. Fără îndoială, WhatsApp a ajuns să fie folosită și pe plan profesional, aplicația facilitând comunicarea cu alți membrii ai echipei. Este intens utilizată pe plan personal, fiind locul unde se formează grupuri de prieteni pentru ca informația să ajungă simultan la mai multe persoane. Cu toate astea, sunt persoane care nu au nevoie de ajutorul acestei aplicații. Dacă te regăsești în această situație, îți vom explica exact ce pași trebuie să urmezi pentru a îți închide contul.

Ce riscuri există dacă ștergi contul de WhatsApp?

Dacă ai hotărât să faci o schimbare și să nu mai folosești serviciul de mesagerie, prin intermediul aplicației WhatsApp, îți vom spune mai întâi care sunt riscurile, dacă alegi nu doar să dezinstalezi aplicația, ci să îți ștergi efectiv contul.

Odată ce ai șters contul, nu vei mai putea anula procesul nici dacă îl ștergi din greșeală, indiferent de tipul de smartphone pe care îl folosești. Dacă alegeți să ștergeți contul, aflați că inclusiv back-up-urile vor fi șterse, astfel, toate conversațiile, pozele, videoclipurile sau mesajele vocale vor dispărea definitiv.

Dacă veți dori să reveniți la acest serviciu prin reinstalarea aplicației, folosind același număr de telefon, nu veți mai putea recupera datele de pe contul vechi. De aceea, sfatul nostru este să ștergi aplicația din telefon, nu să îți ștergi contul de WhatsApp. Dar, pentru a nu pierde toate informațiile stocate în WhatsApp, va trebui să faci back-up, înainte de a elimina aplicația din smartphone-ul tău.

Cum se șterge contul de WhatsApp?

Dacă totuşi iţi doreşti să ştergi contul de WhatsApp, îți vom spune ce trebuie să faci concret pentru acest lucru.

Pentru a șterge contul de WhatsApp trebui să parcurgi următorii pași:

  • Deschide aplicația WhatsApp de pe smartphone-ul tău.
  • Atinge pictograma Mai multe opțiuni/More settings.
  • Apasă Setări/Settings.
  • Selectează Cont/Account.
  • Alege opțiunea Ștergere cont/Delete My Account.
  • Introdu numărul tău de telefon și selectează Ștergere cont/Delete My Account.
  • Apoi, selectează din meniu motivul pentru care dorești să ștergi contul.
  • Selectează din nou Ștergere cont.

Ce este WhatsApp?

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru smartphone-uri. Ea folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje de tip text sau vocal, fișiere media (poze, videoclipuri sau documente) și să apeleze vocal sau video alte persoane. Serviciu de mesagerie poate fi accesat și folosit de asemenea și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde $. A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015 și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.

În mai 2019, WhatsApp a fost atacat de hackeri care au instalat programe spion pe smartphone-urile mai multor persoane. Hacker-ul, despre care se presupune că este dezvoltat de firma israeliană de tehnologie de supraveghere NSO Group, a instalat malware pe telefoanele utilizatorilor WhatsApp printr-o eroare. Un raport al unui ziar din SUA a remarcat că atacul a putut instala malware prin apeluri către telefonul vizat, chiar dacă utilizatorul nu a răspuns la apel.

Pe 29 octombrie, WhatsApp a înaintat un proces împotriva grupului NSO într-un tribunal din San Francisco susținând că presupusul atac cibernetic a încălcat legile statului american, inclusiv legea privind frauda și abuzul informatic. Potrivit WhatsApp, exploatarea „a vizat cel puțin 100 de apărători ai drepturilor omului, jurnaliști și alți membri ai societății civile” dintr-un total de 1.400 de utilizatori din 20 de țări.