Home » Tehnologie & Știinta » Cum să ascunzi postările pe Facebook de anumite persoane fără să dai “unfriend”. Setarea simplă pe care o poți face

Cum să ascunzi postările pe Facebook de anumite persoane fără să dai “unfriend”. Setarea simplă pe care o poți face

Voicu Costin / 02.05.2022, 15:53
Cum să ascunzi postările pe Facebook de anumite persoane fără să dai “unfriend”. Setarea simplă pe care o poți face

Rețelele sociale ne ajută să fim la curent cu tot ce postează prietenii și cunoștințele noastre. Au fost menite să creeze conexiuni între oameni cunoscuți și necunoscuți, să putem trimite mesaje, să postăm poze și melodii sau să împărtășim diferite experiențe. Dar ce ne facem atunci când sunt prieteni care postează prea des pe aceste rețele și totuși nu vrem să le dăm unfriend? Cum să ascunzi postările pe Facebook de anumite persoane fără să dai “unfriend”?

Cum restricționăm vizualizările postărilor noastre unor prieteni

Într-un limbaj normal, îi veţi ignoră pe aceştia, iar postările lor nu vă vor mai invada News Feed-ul (Fluxul de Ştiri). Pe lângă această opțiune, Facebook a mai pus la dispoziție încă o setare pe care o putem face , astfel încât, nu toată lumea să poată vedea ceea ce postăm. Le vom lua pe rând și vă vom ajuta să desluşiţi tainele Facebook-ului.

Cum dăm unfriend

Cum scoatem o persoană de la prieteni? Este foarte simplu și foarte uşor. Selectați butonul Unfriend în dreptul profilului său, iar din acest moment nu veți mai putea vedea postările persoanei respective, dar nici această persoană nu va mai putea vedea ceea ce postați voi, atâta timp cât postările sunt setate să fie vizualizate doar pentru prieteni.

Show în News Feed

Facebook ne permite să restricționăm accesul la postările noastre unor anumiți prieteni, dar să-i păstrăm în listă. Tot din meniul din profilul său, acolo unde scrie Friends, nu bifăm Unfriend, ci Show in News Feed. În standard, opţiunea este bifată, dar dacă scoatem această setare, tot ceea ce va posta prietenul vostru va fi vizibil doar dacă îi veţi vizita profilul.

Ce se întâmplă dacă selectăm opțiunea Hide

Prietenul vostru a postat ceva în News Feed, dar nu vă place sau vă deranjează vizual. Pentru a le ascunde, aveţi opţiunea Hide.

Hide all Stories. Ce se întâmplă?

Dacă persoana care a dat Share v-a deranjat de mai multe ori sau dacă nu mai doriţi să vedeţi ce postează, după ce aţi dat Hide, vi se oferă posibilitatea de a ascunde toate postările acelei persoane, prin Hide all Stories. În acest fel, toate postările acestei persoane vor fi blocate și nu vor mai ajunge în News Feed.

Împarte postări doar cu anumite persoane. Share with

Nu toate postările sunt făcute pentru a fi distribuite Public sau pentru toţi prietenii. De fiecare dată când postaţi, aveţi în dreapta setarea de distribuire preferenţială. Puteţi da actualizarea publică, doar către prieteni, prietenii prietenilor, dar şi unei liste speciale. Aici puteţi selecta anumite persoane care doriți să nu vă mai vadă postările.

Liste private. Cu ce ne ajută?

Înainte de a distribui o imagine sau o actualizare, puteţi să vă creaţi grupuri speciale. Acestea sunt definitive şi vă vor ajuta. Către Close Friends puteţi să daţi pozele cele mai interesante, iar către toată lumea puteţi distribui lucruri de interes general.

Listă specială şi unică

Dacă nu aveţi deja o listă creată special, puteţi să selectaţi doar anumiţi prieteni. Această opţiune este special destinată prietenilor și apropiaților voștri. Astfel, doar anumite persoane pot vedea ceea ce ați postat.