Home » Tehnologie & Știinta » Cum transformi un pdf într-un document word. Metode simple prin care îl poți converti

Cum transformi un pdf într-un document word. Metode simple prin care îl poți converti

Voicu Costin / 12.05.2022, 16:11
Cum transformi un pdf într-un document word. Metode simple prin care îl poți converti

Portable Document Format ( PDF ) este un format de fișier dezvoltat de Adobe în 1992 pentru a prezenta documente, inclusiv formatarea textului și imaginile, într-o manieră independent de software-ul de aplicație, hardware-ul și sistemele de operare. Microsoft Word este un procesor de text, parte a suitei Microsoft Office. Numele întreg este Microsoft Office Word deși popular se numește Microsoft Word, MS Word sau doar Word in unele cazuri. Prima lui versiune datează din 1983. Cum convertești un pdf în word?

Aplicații de convertit fișiere pdf în fișiere word

Google Drive

Trebuie să deschizi browser-ul web favorit și să accesezi Google Drive. Trebuie să fi conectat la contul tău de Google. În Google Drive apasă pe butonul „Nou” din colțul din stânga-sus al paginii, iar apoi selectează opțiunea „Încărcați un fișier”.

În fereastra pop-up care apare în partea dreaptă a ecranului, deschide fișierul, apoi alege opțiunea „Deschideți cu Google Docs” și, în final, selectează „Descărcați în format Microsoft Word”. Odată ce documentul este deschis vei observa unele modificări de formatare, iar dacă documentul original avea imagini, acestea vor fi, probabil, șterse sau distorsionate. Textul va fi convertit întocmai.

ILovePDF

Este cel mai popular convertor și editor pdf online gratuit. Îți permite să convertești documente pdf în word, iar pentru asta trebuie doar să încarci fișierul dorit în pagina denumită „PDF to WORD Converter” și să selectezi opţiunea „convert”. După conversie, documentul îl vei putea descărca oriunde doreşti. Trebuie să știi că documentul final poate prezenta mici distorsiuni dacă nu ai instalat pe computer fonturile folosite în pdf-ul original.

SmallPDF

Acesta este un serviciu online „all-in-one” care te ajută să comprimi, să convertești, să împarți, să îmbini, să editezi, să numerotezi, să semnezi sau să deblochezi documente pdf. Printr-o simplă glisare și plasare a unui document pdf îl vei putea converti în document word în câteva secunde. Pe lângă faptul că este gratuit, nu există o limită de dimensiune a fișierului și nici nu trebuie să te înregistrezi pentru a utiliza acest serviciu online.

PDF2DOC

Acest convertor online este gratuit și îți oferă posibilitatea să convertești rapid un fișier pdf ca document word la o calitate mai bună decât multe alte site-uri similare. În afară de conversia PDF 2 DOC, acest serviciu oferă și alte formate, precum jpg, png, etc. Tot ceea ce ai de făcut este să dai click pe butonul „Încarcă fișiere” și să selectezi până la 20 de documente PDF pe care vrei să le convertești. După ce procesul de conversie este gata, poți descărca fișierele pe rând sau toate odată sub forma unei arhive.

Adobe PDF în Word

Adobe Acrobat este unul dintre cele mai bune programe de convertire online, de pdf-uri, în documente word, mai ales pentru conversia de pdf-uri ce conțin imagini și a celor scanate. Când convertești un pdf în word în Acrobat, formatul original se păstrează în documentul final, astfel, că nu este nevoie să aloci timp pentru a edita textul și pozele. Procedura de conversie și de descărcare este la fel ca în cazul website-ului ILovePDF.