Home » Tehnologie & Știinta » Descoperire uimitoare! Ce s-a găsit sub un magazin Lidl. Surpriză de proporții pentru clienți

Descoperire uimitoare! Ce s-a găsit sub un magazin Lidl. Surpriză de proporții pentru clienți

Violeta Badea / 21.04.2021, 14:27
Descoperire uimitoare! Ce s-a găsit sub un magazin Lidl. Surpriză de proporții pentru clienți

Descoperire uimitoare! Arheologii au făcut o descoperire senzațională sub un un magazin Lidl din Dublin, Irlanda. Ce s-a descoperit acolo și ce surpriză vor avea clienții din partea conducerii retailerului veți afla din materialul următor.

Descoperire uimitoare! Ce s-a găsit sub un magazin Lidl

Arheologii au facut o descoperire senzationala
Arheologii au facut o descoperire senzationala

Un magazin Lidl din Dublin, Irlanda, este unic în lume! De ce? Ei bine, arheologii au descoperit sub acest supermarket ziduri vechi de sute de ani care au aparținut unei case de vikingi din secolul al XI-lea. După primirea acestei vești extraordinare, conducerea supermarketului s-a gândit la un lucru inedit și a decis montarea unei podele transparente, pentru ca oamenii să poată admira această bucățică de istorie.

Pe lângă rămășițeșe casei de vikingi, clienții se pot bucura și de o parte din scara unui teatru din secolul al XVIII-lea. Astfel, magazinul Lidl din centrul capitalei Irlandei arată ca un mic muzeu și s-a transformat într-un adevărat punct de atracție pentru curioși, în special pentru iubitorii de istorie. Mai multe fotografii cu podeaua magazinului au devenit viraleîn mediul online, după ce au fost publicate pe rețeaua de socializare Reddit.

Clientii pot admira ramasitele casei de vikingi
Clientii pot admira ramasitele casei de vikingi

În ce țări este Lidl

Compania a apărut din anul 2005 în România prin divizia Kaufland. Conform unui raport, doar în anul 2009 cele două rețele deținute de Lidl & Schwarz au realizat vânzari de circa 1,3 miliarde de euro. Mai târziu în anul 2011, magazinele Plus au fost redenumite în Lidl, iar în anul 2012 numărul acestor supermarketuri a crescut la 137 de magazine și peste 3000 de angajați.

Lidl a acaparat aproape toata Europa, iar conform unor statisici din anul 2018 acesta se găsește în următoare țări: Austria cu 230 magazine, Belgia cu 300 magazine, Bulgaria cu 87 magazine, Croația cu 92 magazine, Cipru cu 17 magazine, Cehia cu 220 magazine, Danemarca cu 110 magazine, Finlanda cu 173 și patru outlet stores, Franța cu 1500 magazine, Germania cu 3301 magazine, Grecia cu 232 magazine, Ungaria cu 166 magazine, Irlanda cu 190 magazine, Italia cu 600 magazine, Lituania cu 35 magazine, Luxemburg cu șase magazine, Malta cu opt magazine, Olanda cu 400 magazine, Polonia cu 620 magazine, Portugalia cu 247 magazine, România cu 228 magazine, Serbia cu 20 magazine, Slovacia cu 132 magazine, Slovenia cu 51 magazine, Spania cu 550 magazine, Suedia cu 171 magazine, Elveția cu 100 magazine, Marea Britanie cu 700 magazine și Statele Unite ale Americii cu 53 magazine. LIDL aveaun total de 10496 de magazine în Europa și SUA.

Despre Lidl

Lidl este un lanţ de supermarket-uri înființat în Neckarsulm, Germania, în anul 1930. Compania deține în prezent aproape 11.000 de magazine în Europa și Statele Unite ale Americii. Este deţinut de trustul Schwartz Gruppe, care mai deţine şi lanţurile de magazine Kaufland. La început de drum, acesta s-a numit „Alimente diverse en-gross Schwartz”, în anul 1973 s-a redenumit în Lidl. De atunci, magazinul este lider pe piață în peste 20 de ţări din Europa.

Ideea gândită de grupul Schwartz a avut la bază câteva coordonate simple, dar care au reprezentat succesul garantat: reducerea costurilor prin renunțarea la produsele care nu se vindeau şi păstrarea dimensiunii cât mai mici a magazinelor, pentru a nu cheltui prea mult cu întreţinerea.

De asemenea, pentru a putea ieşi pe profit cu toate că preţurile sunt mici, conducerea a decis ca numărul persoanelor angajate să fie ţinut la limita necesităţii. În plus, Lidl lansează oferte săptămânale și diverse campanii pentru produsele sale, mai ales asupra celora non-alimentare, ale căror stoc se schimbă destul de des.