Home » Tehnologie & Știinta » Această dronă detectează minele terestre și le detonează

Această dronă detectează minele terestre și le detonează

Sebastian Rotaru / 14.02.2017, 13:08
Această dronă detectează minele terestre și le detonează

În timp ce unii se joacă cu LEGO, Massoud Hassani, un inventator afgan, a creat o dronă care va detecta minele terestre și le va detona.

În copilăria pe care și-a petrecut-o în Afganistan, Hassani a creat și s-a jucat numai cu jucării care se bazau pe energia eoliană, iar aceste jucării au devenit sursă de inspirație pentru proiectul său de absolvire din 2011 a Academiei de design Eindhoven din Norvegia. Detectorul de mină pe bază de vânt, Kafon, a fost inițial o minge creată din bambus, oțel și plastic, care elimina minele terestre prin suflarea vântului, scrie Curiosity.

De unde această invenție? Ei bine, Hassani a crescut în Afganistan, iar acolo sunt „10 milioane de mine de teren, pe o suprafață de 500 de kilometri pătrați”, spune The Verge.

Hassani și fratele său Mahmud au primit foarte multă atenție din partea presei pentru prototipul lor, după ce au început prima lor campanie de produse Kickstarter în 2012. Dar, după cum vă puteți imagina, mingea fiind alimentată de vânt a fost foarte dificil de controlat. Mulți au spus că dacă i-ar schimba designul, aceasta ar putea fi controlată prin telecomandă. Păstrând dezavantajele prototipului în minte, afganul continuă să lucreze la un design care să rezolve problema.

Curând, sistemul nou și îmbunătățit de detectare a minelor a luat naștere și este o afacere care va merita. Până acum nu a existat nicio opțiune sigură sau cu un preț accesibil pentru detonarea minelor terestre. Mina Kfton, cum este denumită drona, cartografiază, detectează și detonează minele de 20 de ori mai repede decât tehnologia folosită în prezent. O altă diferență este că drona are un preț de 200 de ori mai mic, iar Hassani speră ca în 10 ani să curețe întraga lume de minele terestre.