Home » Tehnologie & Știinta » „Extratereștrii ar putea exista”. Unde se află, conform unui renumit fizician, și cum ar putea influența omenirea

„Extratereștrii ar putea exista”. Unde se află, conform unui renumit fizician, și cum ar putea influența omenirea

Manolică Anca / 24.05.2022, 13:58
„Extratereștrii ar putea exista”. Unde se află, conform unui renumit fizician, și cum ar putea influența omenirea

Un celebru profesor de fizică spune că extratereștrii ar putea exista și ar putea fi chiar comuni, dar viața inteligentă și civilizații precum a noastră ar putea fi „extrem de rare”. Unde s-ar afla aceștia și cum ne-ar putea influența viața. Iată ce explicații a oferit renumitul om de știință.

Un celebru fizician susține că „extratereștrii ar putea exista”

Potrivit Daily Mail, profesorul Brian Cox spune că extratereștrii ar putea exista cu adevărat, dar nu în galaxia noastră.

Întrebat despre comentariile congresmanului american Andre Carson de zilele trecute, care a afirmat că OZN-urile reprezintă „o potențială amenințare la adresa securității naționale”, care sunt „reale” și „trebuie investigate”, acesta a sugerat că ar putea exista ființe inteligente acolo, dar că civilizații ca a noastră ar fi „extrem de rare”, poate „în medie una pe galaxie”.

El a declarat pentru emisiunea Sunday Morning de la BBC că există două trilioane de galaxii în universul observabil și că este sigur că mai sunt și altele acolo.

„Se pare că avem dovezi solide că viața a fost prezentă acum 3,8 miliarde de ani, iar prima civilizație care a apărut pe Pământ a fost cam acum. Așadar, a fost nevoie de aproape patru miliarde de ani pentru a trece de la originea vieții pe Pământ la o civilizație.

Aceasta reprezintă o treime din vârsta universului și este o perioadă lungă de timp, așa că acest lucru poate indica faptul că microbii pot fi comuni, dar lucruri precum noi pot fi extrem de rare.

Dacă m-ați forța să ghicesc, aș spune că ar putea exista microbi peste tot – de aceea căutăm viață pe Marte, de exemplu. Dar, în ceea ce privește inteligența, un lucru la care trebuie să ne gândim este originea vieții pe Pământ”, a spus acesta despre viața pe Pământ.

Dacă oamenii locuiesc în singura lume dintr-o galaxie cu 400 de miliarde de sori, acest lucru ne conferă responsabilitate în ceea ce privește schimbările climatice, a adăugat profesorul Cox.

Părerea unui profesor de științe planetare și spațiale

Monica Grady, profesor de științe planetare și spațiale, spune că galaxia noastră este atât de vastă, are atât de multe tipuri diferite de stele cu planete care orbitează în jurul lor, astfel că este posibil din punct de vedere statistic ca viața să fi apărut pe o altă planetă.

Știm că, înafară de a noastră, nu mai există o altă civilizație în sistemul solar, astfel încât orice formă de viață care a evoluat pentru a dezvolta călătoria interstelară ar trebui să traverseze miliarde de kilometri. Ceea ce s-ar traduce prin multe mii de ani, sigur mai mult decât cei aproximativ 200.000 de ani de când s-au dezvoltat oamenii moderni.

„Aș spera că orice formă de viață care a evoluat până la un asemenea stadiu avansat ar realiza că pacea, adevărul, dreptatea și integritatea ar fi un model mult mai bun pentru civilizație decât războiul, teroarea, nedreptatea și falsitatea”, a conchis aceasta.