Home » Tehnologie & Știinta » Femeia care a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță. Cazul care a uimit lumea medicală

Femeia care a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță. Cazul care a uimit lumea medicală

Violeta Badea / 15.04.2021, 17:30
Femeia care a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță. Cazul care a uimit lumea medicală

Cazul extrem de rar care a șocat medicii din întreaga lume! O femeie din Marea Britanie a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă și a născut gemeni concepuți la trei săptămâni distanță. Da, ai auzit bine! Cum a fost posibil acest lucru veți afla din materialul următor.

Rebecca Roberts a nascut gemeni conceputi la trei saptamani distanta
Rebecca Roberts a nascut gemeni conceputi la trei saptamani distanta

Femeia care a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță

Rebecca Roberts, în vârstă de 39 de ani, și partenerul ei, Rhys Weaver, s-au chinuit vreme de mai mulți ani să aibă un copil, dar în zadar. Femeia a urmat un tratament de fertilizare, iar minunea s-a produs și cei doi au primit vestea că vor deveni părinți.

Când sarcina ajunsese la 12 săptămâni, doctorii au descoperit un al doilea bebeluș în urma ecografiei. Acesta avea o diferență de dezvoltare de trei săptămâni față de primul. Medicilor nu le-a venit să creadă și nu au putut să înțeleagă ce se întâmplă cu sarcina femeii.

Cum arata ecografia femeii
Cum arata ecografia femeii

„A fost într-adevăr șocant să ni se spună că există doi copii în loc de unul. Apoi mi-au spus că există o diferență de mărime de trei săptămâni între cei doi copii pe care medicii nu au putut să o înțeleagă”, a declarat Roberts, potrivit abcnews.go.com.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare, iar femeia a primit diagnosticul de „superconcepere” și i-au transmis că bebelușul mai nou ar putea să nu supraviețuiască. În mod normal o femeie însărcinată suferă mai multe schimbări în organism menite să împiedice o sarcină paralelă. Unul dintre procese este secretarea de hormoni care să oprească ovulația. Însă, în cazuri excepționale o femeie însărcinată poate ovula în continuare, iar ovulul poate fi fertilizat și implantat în peretele uterin. Fenomenul se numește „superfetație”.

Rebecca Roberts, sotul si cei doi copii
Rebecca Roberts, sotul si cei doi copii

Cum a decurs nașterea

Deși au fost concepuți la o distanță de trei săptămâni, gemenii au fost născuți în aceeași zi. Rebecca Roberts a născut la 33 de săptămâni, în luna septembrie a anului 2020. Pentru a decurge totul cât mai bine, femeia a suferit o operație prin cezariană. Intervenția a fost necesară din cauza unor probleme legate de cordonul ombilical al fetiței.

Norocoasa Robert se mândrește acum cu Noah și cu Rosalie. Băiețelul s-a născut cu o greutate de 1,16 kg, în timp ce sora lui avea doar 765 de grame și a mai stat o vreme în spital. Rebecca Roberts a făcut teste pentru a exclude probleme cromozomiale sau genetice în cazul gemenilor.

Cei doi gemeni conceputi la trei saptamani distanta
Cei doi gemeni conceputi la trei saptamani distanta

Medicii spun că responsabil pentru această situație poate fi medicamentul pentru fertilitate, deoarece este posibil să fi provocat ovulația în timp ce ea era deja însărcinată. Proaspăta mămică se declară o femeie foarte norocoasă și vede deja o legătură strânsă între cei doi frați, iar Rosalie crește pe zi ce trece și îl prinde din urmă pe fratele ei mai mare.

„Când vor fi suficient de mari pentru a afla ce s-a întâmplat se vor simți și mai speciali, chiar dacă au oricum o legătură extraordinară”, a mărturisit femeia.