Home » Tehnologie & Știinta » O nouă rasă umană. La ce lucrează, în laboratoare, oamenii de știință

O nouă rasă umană. La ce lucrează, în laboratoare, oamenii de știință

Alexandru Cazacu / 03.04.2021, 14:29
O nouă rasă umană. La ce lucrează, în laboratoare, oamenii de știință

Poate părea incredibil acest lucru, însă o nouă rasă umană ar putea fi creată în viitor. Oamenii de știință din Statele Unite lucrează la crearea copilului perfect. Despre ce este vorba, puteți afla în continuarea articolului.

O nouă rasă umană. La ce lucrează, în laboratoare, oamenii de știință

Se pare că în viitorul apropiat ar putea apărea generații de super-oameni. În laboratoarele din Statele Unite, cercetătorii lucrează la crearea copilului perfect. Mai exact, prin manipularea genetică, dacă vrei ca noul născut să fie blond, cu ochii albaștri, atletic și cu o inteligență ieșită din comun, vei putea programa aceste lucruri dinainte ca acesta să se nască. Însă, pentru a face asta trebuie să mai aștepți câțiva ani, deoarece practica se folosește deocamdată la prevenirea unor afecțiuni la făt.

”Înțelegem o parte, de exemplu pentru ochii albaștri știm o anume mutație care determină, dar genetica este foarte complexă, a trăsăturilor în general și nu înseamnă că dacă schimbăm o parte din ADN, vom ajunge la rezultatul pe care îl vrem”, a explicat Mircea Iliescu, genetician la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, potrivit alephnews.ro.

Manipularea genetică nu este acceptată de toată lumea

Cu toate acestea, modificarea genetică a ADN-ului uman nu este normală din punctul de vedere a unor oameni ai bisericii. Ba chiar mai mult de atât, nici unele mame din România nu sunt de acord momentan cu acest lucru.

”A interveni prealabil pe genomul uman, încât să spunem, uite, aşa vreau să arate caracterul genetic al acestei ființe, mi se pare că ne jucăm de-a Dumnezeu. Avem exemple în Sfânta Scriptură cu Patriarhii Vechiului Testament care trăiau sute de ani. Cum trăiau sutele alea de ani? Fără să fie modificați genetic.”, a spus preotul Dinu Criste.

”Ar trebui să rămână departe acest proces, cu toții ne dorim perfecțiunea dar cred că ar trebui s-o căutăm mai întâi în interior, la suflet să lucrăm, decât la ochii albaștri, părul blond sau alte lucruri pe care le poți corecta după aceea dacă chiar sunt o problemă”, a mărturisit Andreea Dinu, mamă, potrivit sursei citate.

Ce este modificarea genetică

Modificarea genetică este procesul de alterare a structurii genetice unui organism. Deși pare inspirat din filmele științifico-fantastice, acest lucru s-a făcut indirect de mii de ani, prin controlarea, selectarea și încrucișarea animalelor sau plantelor.

Cu toate acestea, apariția biotehnologiei moderne a ușurat identificarea anumitor gene specifice pentru o alterare mult mai precisă a organismelor prin ingineria genetică. Încă din timpuri străvechi a fost folosită această metodă, când oamenii influențau genetica prin încrucișarea selectivă a organismelor.

O nouă rasă umană. La ce lucrează cercetătorii în laboratoare
O nouă rasă umană. La ce lucrează cercetătorii în laboratoare

În anul 1973, Herbert Boyer și Stanley Cohen, cercetători de la Universitatea din California și de la Universitatea Stanford au inventat tehnologia de tăiere și transferare a ADN-ului de la un organism la altul. Aceștia au transferat o tulpină a unei bacterii către alta, fapt ce a dus la rezistența la antibiotice a bacteriei modificate. Un an mai târziu, în 1974, alți doi experți în biologie moleculară din SUA, Beatrice Mintz și Rudolf Jaenisch, au introdus material genetic străin în embrionii șoarecilor. Acesta fiind primul experiment de modificare genetică pe animale.