Home » Tehnologie & Știinta » Savantul care a prezis Apocalipsa. Anul în care ar putea să aibă loc sfârșitul lumii, conform manuscriselor sale

Savantul care a prezis Apocalipsa. Anul în care ar putea să aibă loc sfârșitul lumii, conform manuscriselor sale

Cojocaru Cristian / 12.10.2021, 10:39
Savantul care a prezis Apocalipsa. Anul în care ar putea să aibă loc sfârșitul lumii, conform manuscriselor sale

Isaac Newton a fost un legendar om de știință cunoscut mai ales pentru stabilirea legilor gravitației. Dar, în timpul liber, s-a implicat în diferite experimente, astfel că acesta a prezis Apocalipsa.

Omul de știință care a prezis Apocalipsa

La fel ca ”Harry Potter”, Newton a căutat în mod activ piatra filosofală, un instrument mistic care permite simplilor muritori să transforme orice obiect în argint sau aur și are puterea de a acorda viața eternă. În noua sa carte, ”Isaac Newton: tâmpitul care a reinventat universul”, autorul Florian Freistetter îl descrie pe Newton ca un geniu necugetat, fără abilități sociale și un comportament dur, care, în ciuda perspicacității sale științifice, era devotat și alchimiei.

”Alchimia a fost. . . nu doar un hobby pentru Newton. Dacă ar fi ceva, ar fi mai aproape de adevăr să numim cercetarea lui Newton în fizică un„ hobby ”pe care l-a încadrat între studiile sale teologice și alchimiste ”, scrie el.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Newton era atât de obsedat de acest hocus pocus încât și-a construit propriile coșuri și cuptoare pentru efectuarea experimentelor. El a considerat căutarea alchimiei atât de sacră, încât nu a vorbit niciodată despre asta în public, scriind despre ea doar în cod. Iată un exemplu al scrierilor sale:

”Această pulbere roșie este în consecință balaurul fără aripi masculin al lui Flamel, pentru că după ce a fost extrasă din pulberea sa normală, este una dintre cele trei substanțe din care este făcută baia de soare și lună.”

Newton și-a păstrat rețetele alchimice în mod deliberat confuze. Rețeta sa pentru o piatră filosofală care presupunea multiplicarea aurului conținea ingrediente precum ”dragoni aprinși”, ”porumbeii Dianei” sau ”vulturi de mercur”.

”Ne-am putea aștepta să găsim astfel de cuvinte în textele amestecate ale magișpr medievali. Cu toate acestea, sunt ale lui Newton. Newton a văzut alchimia ca pe un alt mod de a înțelege universul. Era convins că adevăratul zeu este prezent peste tot, nu numai în formă spirituală, ci și în substanță. Astfel, trebuia să existe un fel de „materie divină”; o parte fundamentală a materiei care ar permite transformarea din totul în totul. Pentru Newton. . . studiul alchimiei a fost la fel de important și serios pentru el ca. . . ştiinţă. ”, scrie Freistetter.

Încă de la început au existat semne că Newton, nu va lua o cale tradițională prin viață. Freister a scris în carte că ”Newton a fost un tip ciudat încă de la bun început. ”Ce se va întâmpla cu mine? Voi încheia asta. Nu pot decât să plâng. Nu știu ce să fac.” fiind doar câteva dintre replicile deprimate pe care le-a scris în caietul său încă de tânăr”.

Cu tatăl său mort înainte de naștere și mama lui recăsătorită, trimitându-l să locuiască cu bunicii, Newton, mai deștept decât colegii săi, a trăit o viață tânără izolată. În jurnalul său, acesta scria că avea neînțelegeri cu mama sa dar și replici despre ”Dorirea morții și speranța unora” și ”amenințarea tatălui meu și mamei Smith să le ardă casa deasupra lor”.

a prezis apocalipsa
In notitele sale apare ca omul de stiinta a prezis sfarsitul lumii pentru anul 2060

Newton și alchimia

Pe măsură ce a început o carieră științifică, a sacrificat mult mai mult decât majoritatea în căutarea adevărului suprem. ”Încă de la început, Isaac Newton a bifat toate căsuțele ca profesor nebun”, scrie Freistetter, menționând că tânărul om de știință dormea ​​trei sau patru ore pe noapte și abia mânca.

”Când era tânăr, și-a înfipt un ac în ochi pentru a afla mai multe despre natura luminii. . . Newton și-a înfipt acul în așa fel încât să poată apăsa globul ocular din spate cu vârful acului. A fost astfel capabil să schimbe forma globului ocular și să observe efectul pe care acesta l-a avut asupra percepției sale vizuale. A văzut inele de diferite dimensiuni și culori care s-au schimbat când a mișcat acul”, a mai scris Freister.

Acesta a fost doar un exemplu în ceea ce privește vederea, pentru că el s-a uitat și cât a putut de mult într-o eclipsă de soare pentru a determina efectul asupra vederii. Între timp, Newton s-a adâncit în alchimie, alegând pseudonimul Iehova Sanctus Unus – sau ”zeu sfânt”, pe care să-l folosească printre colegii săi practicanți. A îndrăznit chiar să prezică când s-ar putea sfârși lumea.

Pe baza unor studii ample de texte biblice, el a estimat că lumea se va ”reseta” în 2060, când ”Împărăția lui Dumnezeu” va prevala pe Pământ. Între timp, Newton a criticat alte profeții din ziua judecății pentru a prezice o apocalipsă mai iminentă.

”Newton a petrecut mult timp cu studiul textelor religioase și a încercat să construiască o cronologie a evenimentelor din trecut pentru a obține toate acele povești. . . comandă. Era convins că evenimentele viitoare erau deja rânduite de Dumnezeu. Din Biblie, Newton a extras câteva perioade de timp „profetice”. Pentru el, 2060 ar fi un nou început; poate însoțită de război și catastrofe, dar în cele din urmă începutul unei noi ere divine. ”, mai adăugat Freister.

Newton a murit în martie 1727 și chiar dacă acesta a fost fascinat de alchimie, acest lucru nu ar trebui să îi diminueze reputația ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii. Freister a afirmat că ”Newton era un geniu ca nimeni altul. Niciunom înainte sau după, cu posibila excepție a lui Einstein, nu ne-a schimbat cunoștințele și viziunea asupra lumii atât de fundamental ca Isaac Newton”.