Home » Utile » 9 ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă. Fac minuni în gospodărie

9 ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă. Fac minuni în gospodărie

Manolică Anca / 15.03.2022, 16:41
9 ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă. Fac minuni în gospodărie

Mulți urăsc să facă curățenie, dar toată lumea iubește o casă curată. Ținând cont de câteva trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă înseamnă că poți face totul mai repede și poți avea o casă curată ca lacrima cu mai puțin efort. Iată cum să-ți cureți locuința rapid, astfel încât să te poți întoarce la activitățile pe care le iubești.

Ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă

Mulți oameni consideră curățenia ca fiind un proces destul de greu, deoarece poate dura ore întregi. De aceea, oamenii ingenioși inventează diferite trucuri pentru a face curățenia atât mai ușoară, cât și mai eficientă. Află și tu câteva dintre ele

1. Cum să îndepărtezi fără efort stratul gros de grăsime din tigaie

Îndepărtarea grăsimii de pe tigăi poate fi o adevărată corvoadă. Dar dacă pui o tabletă de spălat vase în tigaie, torni apă clocotită peste ea și o lași timp de 30 de minute, poți economisi multă energie. Scurge apoi apa murdară în chiuvetă și șterge tigaia cu un burete sub jetul de apă. Murdăria rămasă se va îndepărta în câteva secunde, lăsând tigaia frumoasă și curată.

2. Cum faci ochelarii să strălucească

Dacă apa din casa ta este dură, chiar și paharele curate pot arăta neîngrijit. Poți îndepărta petele de pe pahare prin înmuierea acestora în oțet alb timp de câteva minute. Obturează scurgerea chiuvetei, dă drumul la apă caldă și toarnă oțetul. Dacă paharele nu sunt complet scufundate în soluție, le poți întoarce unul câte unul. Clătește-te apoi cu apă caldă și șterge-le imediat cu o cârpă din microfibră.

3. Ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă. Cum faci o chiuvetă metalică să strălucească din nou

Pereții unei chiuvete metalice de bucătărie sunt adesea acoperiți cu mici zgârieturi și reziduuri. Pentru a face fără efort chiuveta să strălucească din nou, ia o cârpă moale din microfibră și aplică un strat subțire de ulei pentru copii pe o suprafață curată. Această procedură poate fi repetată o dată la două săptămâni.

4. Cum îndepărtezi murdăria de pe ușa cuptorului

Dacă nu ai un produs de îndepărtare a petelor de grăsime, folosește în schimb o tabletă pentru mașina de spălat vase. Toarnă apă caldă într-un bol și scufundă tableta în ea timp de câteva secunde. Aplică mișcări circulare ușoare pentru a acoperi toate zonele unsuroase. Nu uita să umezești tableta din când în când pentru ca aceasta să alunece mai ușor. Șterge apoi suprafața cu o cârpă sau cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta murdăria.

Ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă
Ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă

5. Cum îndepărtezi murdăria din locurile greu accesibile

Locurile greu accesibile sunt o adevărată bătaie de cap pentru cei care vor ca locuința lor să fie perfect curată. Dar chiar și cele mai înguste spații pot fi curățate dacă înfășori partea netedă a unui cuțit într-un șervețel de hârtie sau de pânză. De asemenea, poți pulveriza puțin detergent sau demachiant pentru pete de grăsime pentru a nu lăsa nicio șansă murdăriei.

6. Cum să folosești o rolă de scame pentru curățarea expresă

O rolă de scame poate nu numai să curețe hainele, ci și să îndepărteze rapid praful. Este extrem de comod să ștergi cu ea praful de pe consolele de jocuri, boxe sau de pe un televizor, fără a lăsa urme. De asemenea, o rolă de scame te va ajuta să cureți locurile greu accesibile, cum ar fi sertarele de la masă.

7. Ingrediente și trucuri simple pentru o curățenie rapidă și eficientă. Cum să împrospătezi baia

Dacă vrei ca baia sau toaleta ta să miroasă frumos, poți pune pe fundul coșului de gunoi bile de vată îmbibate în ulei esențial, iar apoi pune deasupra un sac de gunoi nou. În acest fel, coșul nu va absorbi mirosurile neplăcute.

8. Cum să îți organizezi bine rafturile

Rafturile deschise, pline de lucruri neorganizate, creează un sentiment de haos, chiar dacă locuința ta este curată. Pentru a evita acest lucru, poți organiza obiectele în coșuri. În plus, astfel este mult mai ușor să găsești lucrurile de care ai nevoie.

9. Cum să cureți toaleta

Potrivit Bright Side, spuma de ras poate fi foarte utilă dacă ai rămas brusc fără un detergent pentru toaletă. Pur și simplu stoarce puțină spumă în toaletă și începe să o cureți cu peria.