Home » Utile » Cum poți folosi, de fapt, cojile de lămâie. Cinci soluții nebănuite care rezolvă multe probleme din casă

Cum poți folosi, de fapt, cojile de lămâie. Cinci soluții nebănuite care rezolvă multe probleme din casă

Alexandru Cazacu / 04.07.2021, 11:16
Cum poți folosi, de fapt, cojile de lămâie. Cinci soluții nebănuite care rezolvă multe probleme din casă

Lămâile sunt adesea folosite la prepararea diferitelor băuturi, însă și coaja acestor citrice este nelipsită din bucătăriile românilor. Ei bine, pe lângă întrebuințările uzuale ale cojilor de lămâie, acestea pot fi utilizate și la alte activități gospodărești. Iată cum poți folosi cojile de lămâie pentru a rezolva diferite probleme din locuința ta.

La ce pot fi folosite cojile de lămâie

Citricele sunt cunoscute mai ales pentru conținutul bogat de vitamina C. Acestea ajută la întărirea sistemul imunitar, ajută digestia și sunt adesea folosite pentru îngrijire și în înfrumusețare. Cu toate acestea, nu doar zeama lămâii este folosită, ci și coajă acesteia.

Potrivit specialiștilor, coaja de lămâie are mai multe vitamine și substanțe benefice decât sucul acestui fruct. Ba chiar mai mult de atât, coaja are și un puternic efect degresant, putând fi folosită la îndepărtarea petelor dificile de grăsime.

Așadar, după cum am menționat mai sus, cojile de lămâie pot fi folosite atât în bucătărie și la curățenie, dar aduc și o serie de beneficii pentru sănătatea organismului uman. În următoarele rânduri îți vom spune care sunt cele mai eficiente întrebuințări ale cojilor de lămâie.

Curăță petele de pe vasele metalice

De multe ori se întâmplă ca pe vasele și ustensilele de metal din bucătărie să rămână pete imposibil de scos. Ei bine, dacă ți s-a întâmplat acest lucru, nu trebuie să intri în panică, deoarece coajă de lămâie le va reda luciul de odinioară.

Tot ce trebuie să faci, este să pui câteva coji de lămâie într-un vas cu apă clocotită, în care ai pus și obiectele pe care vrei să le cureți. Vei observa că petele vor ieși fără prea mult efort. La final, poți să pui puțin detergent pe un burete mai aspru și să îndepărtezi mai bine murdăria.

Cum poți folosi cojile de lămâie
Cum poți folosi, de fapt, cojile de lămâie

Un bun degresant

Un alt truc care se folosește adesea în unele restaurante, se pune la îndemână un bol cu apă călduță și o bucată de coajă de lămâie, pentru curățarea mâinilor. Astfel îți vei spăla de grăsime și pielea dar și unghiile.

Cojile de lămâie sunt un eficient înălbitor natural

După o perioadă în care au fost spălate de mai multe ori, rufele își pierd albul pe care îl aveau atunci când le-ai cumpărat. Ei bine, coaja de lămâie este cea mai bună și naturală soluție de albire a hainelor, indiferent de materialul din care sunt fabricate. Tot ceea ce trebuie să faci este să le lași la înmuiat în apă fierbinte în care ai pus coji de lămâie, măcar o jumătate de oră. După ce a trecut acest timp, le poți spăla în mod obișnuit, la mână sau la mașină, cu un detergent automat.

Camere mai parfumate

Nu mulți știu acest lucru, însă cojile de lămâie îți pot împrospăta aerul din locuință. Pune în diferite locuri din casă câteva coji de lămâie și vei scăpa de mirosul neplăcut. De asemenea, chiar și frigiderul poate fi curățat și împrospătat cu ajutorul cojilor de lămâie.

Scapi de mirosul încălțămintei

De multe ori, chiar și după o singură purtare, pantofii sport încep să miroase neplăcut, din cauza transpirației piciorului. Din fericire și această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul cojii de lămâie. Așadar, pune câteva coji de lămâie în adidași seara și lasă-le să acționeze până dimineața.