Home » Utile » Cum poți să cureți ușor și eficient capul de duș și de ce e important să faci asta. Metoda banală

Cum poți să cureți ușor și eficient capul de duș și de ce e important să faci asta. Metoda banală

Cojocaru Cristian / 15.02.2022, 15:14
Cum poți să cureți ușor și eficient capul de duș și de ce e important să faci asta. Metoda banală

După o zi lungă nu este nimic mai relaxant decât un duș. Te poți lovi însă de presiune slabă a apei și model neregulat de pulverizare a apei, astfel că dușul nu mai este tocmai pe gustul tău. Aflat în această situație, ar trebui să cureți capul de duș pentru că sunt mari șanse ca acolo să fie problema. Află cum poți face acest lucru într-un mod eficient.

Metoda simplă cu ajutorul căreia să cureți capul de duș

A descoperi că lucrul menit să te curețe este în sine murdar este asemănător cu descoperirea că ai băut dintr-o sticlă de apă mucegăită. În plus, capetele de duș sunt unul dintre acele lucrui pe care ai putea să le consideră că se curăță singure. Cu toate acestea, nu e tocmai așa. Este un loc peste care sari cu ușurință de cele mai multe ori atunci când ești ocupat, însă ar trebui să fie printre cele mai importante, precum vasul de toaletă sau chiuveta.

Chiar dacă capurile de duș nu sunt contaminate de oameni care le ating tot timpul, ele pot fi totuși victime ale mucegaiului, acumulării de minerale și chiar bacteriilor. Dacă locuiești într-o zonă cu apă dură, aproape sigur vei observa când depozitele de minerale, cum ar fi calcarul, se pot acumula și înfunda găurile din capul de duș.

Indiferent de obiceiurile existente de curățare a băii, un bun indicator că este timpul să cureți capul dușului este atunci când presiunea apei a scăzut semnificativ, ceea ce ar putea fi cauza faptului că suferă de anumite depuneri. Scoaterea completă a capului de duș este cel mai simplu mod de a-l înmuia bine. Iată de ce anume ai nevoie:

  • 4 căni de oțet alb sau suficient pentru a scufunda capul de duș;
  • 1/2 cană de bicarbonat de sodiu;
  • 1 cană de apă;
  • un recipient sau o cadă;
  • o periuță de dinți sau o perie.

În cazul în care capul dușului nu poate fi îndepărtat, în afară de lucrurile menționate mai sus, vei avea în plus nevoie și de:

  • pungă mare de plastic care se potrivește în jurul capului de duș;
  • benzi de cauciuc sau pungi cu fermoar.
cureți capul duș
In cazul in care capul de la dus nu se detaseaza, foloseste metoda din imagine

Procesul de curățare a capului de duș

Pentru a începe să pui în aplicare procesul, scoate capul de la duș. Majoritatea se vor deșuruba foarte ușor, însă în unele situații este posibil să ai nevoie de o cheie. Toarnă oțetul, bicarbodantul de sodiu și apa în recipientul mare sau în cadă. Scufundă apoi capul de duș și lasă-l la înmuiat pentru o oră – două sau chiar pe parcursul nopții.

După înmuiere, poți începe să cureți capul de duș cu ajutorul periuței de dinți. Clătește înainte pentru a înlătura orice surplus de oțet. Lasă să curgă complet apa prin el. Șterge apoi cu o cârpă și reatașează capul dușului de furtun. Poți face un duș după ce mirosul de oțet a dispărut. În cazul unui duș al cărui cap nu poate fi detașat, pregătește niște benzi de cauciu cu care să acoperi baza capului de duș.

Tornă oțetul, bicarbonatul de sodiu și apa într-o pungă mare din plastic și asigură-te că este suficient de mare pentru ca atunci când vei scufunda capul dușului, soluția nu va ieși. Fixează punga, asigurându-te că dușul este complet scufundat. Urmează pașii anteriori pentru a continua procesul de curățare. În cazul în care ai un cap de duș din alamă sau nichel, scoate-l după 30 de minute pentru că finisajul s-ar putea deteriora ulterior.