Home » Utile » Cum poți să încălzești rapid interiorul mașinii iarna. Trucurile pe care trebuie să le știe toți șoferii

Cum poți să încălzești rapid interiorul mașinii iarna. Trucurile pe care trebuie să le știe toți șoferii

Cojocaru Cristian / 26.11.2021, 15:35
Cum poți să încălzești rapid interiorul mașinii iarna. Trucurile pe care trebuie să le știe toți șoferii

Sezonul rece nu este atât de plăcut pentru șoferi, iar acest lucru pentru că încălzirea mașinii reprezintă o problemă dimineața, înainte de a merge la job. Află cum poți să încălzești rapid interiorul mașinii iarna.

Interiorul mașinii poate fi încălzit cu ușurință iarna

Iarna este cel mai rău dușman al oricărei mașini și, bineînțeles a șoferilor, mai ales atunci când locuiesc într-o zonă cu un climat rece predominant. Din fericire, există mai multe metode de a încălzi o mașină mai rapid, iar una dintre ele reprezintă un adevărat truc al tehnologiei care te va determina să îl aplici. Iată care sunt cele mai bune metode de a-ți încălzi mașina în timpul iernii.

Încălzește mașina înainte de a te urca la volan

Această metodă este cu siguranță una dintre cele mai bune pentru vehicului tău deoarece îi acorzi suficient timp pentru a produce căldură. Cu toate acestea, dacă ești în grabă, atunci metoda s-ar putea să nu fie tocmai cea mai utilă pentru tine.

Condu mașina

Chiar dacă din punctul de vedere al întreținerii, nu este un sfat atât de practic, dacă dorești să încălzești mai repede motorul precum și interiorul, atunci va trebui să conduci și nu să o lași la ralanti pe alee. Funcționarea la ralanti nu este atât de eficientă atunci când îți încălzești mașina și vrei să se facă mai repede cald.

Parchează mașina la soare

Acest sfat este deosebit de util în cazul mașinilor care au un motor pe benzină sau diesel. Cu toate acestea, pentru cei care pleacă de acasă înainte de răsăritul soarelui sau trebuie să parcheze sub un acoperiș fără spațiu încălzit, nu opri deloc aparatul de aer condiționat. În schimb, aprinde luminile, precum și dezaburitorul spate al mașinii tale. De asemenea, nu porni nici ventilatorul încălzitorului și setează controlul temperaturii la rece. După aceea, pornește imediat ce presiunea uleiului ajunge la normal. Acești pași îți vor încălzi motorul în cel mai rapid mod posibil și, de asemenea, vei putea economisi combustibil în același timp.

interiorul mașinii iarna
Un truc consta in a-ti parca masina la soare

Oprește pierderea de căldură

Ideea evidentă aici este să încălzești mai repede motorul. Mai întâi ar trebui să oprești orice formă de pierdere de căldură. De ce? Asemenea unui cuptor, dacă lași ușa mașinii deschisă, chiar dacă este capabilă să se încălzească, vei lăsa, de asemenea, căldura să scape, deoarece durează mai mult timp înainte să se încălzească complet, dacă nu ridici temperatura. În afară de asta, trebuie să te asiguri că ventilatorul este oprit pentru a nu scoate aerul cald pe gura acestuia.

Parchează mașina în garaj

Chiar și pentru mașinile care nu au un bloc de încălzire, nu te îngrijora. Un spațiu închis blochează gheața și vântul, iar aceasta este o modalitate excelentă de a menține o temperatură ideală. Astfel, este mai bine să-ți parchezi mașina într-un garaj decât să o lași afară pe alee.

Încălzitorul staționar

Dacă automobilul nu este prevăzut cu un sistem de încălzire în scaune și volan, există o soluție și în acest sens. Astfel, poți comanda online un încălzitor staționar. Acest dispozitiv ajută motorul să se încălzească mutl mai repede. El poate fi montat în orice service auto și nu afectează motorul în vreun fel.

Dispozitivul ajută motorul să se încălzească foarte repede în perioada iernii. Costul încălzitorului staționar este mai ridicat, fiind cuprins între 2.900 de lei și 3.800 de lei, în funcție de proprietățile sale. Totodată, trebuie să ții cont de faptul că mașina va consuma cu 0,17 litri mai mult combustibil pentru o perioadă de 20 de minute, cât durează întregul proces.