Home » Utile » De câte ori e bine să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă. Cum se aplică corect

De câte ori e bine să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă. Cum se aplică corect

Ileana Mladinoiu / 08.07.2022, 10:58
De câte ori e bine să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă. Cum se aplică corect

Știm foarte bine că soarele nu ne aduce numai lucruri plăcute. Cunoaștem cu toții efectele nocive ale soarelui și ale celebrelor sale razele ultraviolete asupra pielii noastre. Cu toate acestea, atunci când ne protejăm împotriva lor, avem tendința să o facem din conștinciozitate, fără să ne dăm seama că pielea noastră se va răzbuna mai târziu prin pete pigmentare și riduri.

De câte ori trebuie să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă

Când ne întindem în iarbă pentru a ne bucura de un pic de soare, de cele mai multe ori puțini dintre noi ne punem protecție solară. Doar câteva minute este bine, dar plaja timp de o oră la soarele fierbinte de vară fără protecție poate avea consecințe asupra sănătății. De aceea, este cazul să ne gândim puțin la aplicarea unei creme de protecție solară și mai ales la modul corect de folosire.

Pentru a evita inconvenientele produse de expunerea la soare va trebui să:

Reaplicați crema în funcție de tipul de ten

Dacă aveți o nuanță foarte deschisă a pielii, reaplicați crema cel puțin o dată la două ore. Pentru pielea maro spre negru la fiecare trei până la patru ore. Dar dacă înotați, la plajă de exemplu, trebuie să o puneți la loc o dată ce ați ieșit din apă.

Nu așteptați prea mult înainte de a vă aplica protecție solară

Uneori, când vă gândiți să vă protejați, este deja prea târziu. Cea mai bună soluție pentru a evita să o faceți prea târziu sau chiar să uitați să, aplica-ți protecția solară nu numai înainte de a ieși să vă expuneți, ci și înainte de a vă pune costumul de baie sau hainele de vară. Apoi nu uitați să aplicați din nou crema în mod regulat, așa cum s-a recomandat mai sus.

Nu contați doar pe protecție solară

Nu doar copiii mici ar trebui să fie poarte pe cap o pălărie, un tricou și mai multă protecție solară. La orele cele mai „aspre”, (10 și 16 în general) ne gândim să punem o pălărie și o rochie pareo pe lângă crema de protecție solară. Și, dacă avem răbdare și posibilitate, pur și simplu evităm să ne expunem în aceste intervale orare.

Nu uitați de mâini, urechi, buze ,scalp, degetele de la picioare

Dacă vă amintiți să vă puneți din nou crema după înot sau uitați adesea să vă protejați din nou mâinile, ceea ce vă dezvăluie rapid vârsta odată cu trecerea anilor, atunci ați putea la fel de bine să le acordați aceeași atenție ca și feței după ce le-ați spălat . Există produse practice care le pot hidrata și proteja.

La fel ca „contururile” hainelor și costumelor noastre de baie, urechile, buzele, mâinile, scalpul și degetele de la picioare sunt adesea neglijate, în mod greșit. Să ne amintim să trecem crema chiar și pe scalpul expus. Majoritatea cremelor și spray- urilor solare nu conțin ulei și atâta timp cât o facem este mai bine să avem puțină cremă în păr decât o dungă roșie și să folosim balsam pentru buze.

Nu neglijați zona ochilor

E adevărat că ne-am obișnuit să punem crema de zi sau de noapte chiar sub zona ochilor, pentru că pe ea punem un tratament mai potrivit. Poate din reflex, dar trebuie să fim atenți. Acest lucru nu numai că poate duce la arsuri solare și la un bronz inversat, dar slăbește și mai mult această parte deja foarte sensibilă a pielii noastre. O altă soluție o reprezintă ochelarii buni de soare.

Nu uitați de tatuaje

Acestea necesită o atenție specială. Practica este din ce în ce mai rară, dar dacă am fost sfătuiți să nu expunem deloc frumosul nostru tatuaj când ieșim din salonul de tatuaj, avem tendința de a uita rapid că soarele îl va îmbătrâni odată ce s-a vindecat. Optăm pentru protecție mare (indice 50 și mai mult), sau o cremă concepută special pentru tatuaje.

De câte ori e bine să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă
De câte ori e bine să te dai cu cremă de protecție solară când stai la plajă

Alte recomandări de aplicare corectă a cremei de protecție solară

Aplicarea cremei de fotoprotecție atunci când ajungeți pe plajă, chiar dacă unele dintre ele sunt rezistente la apă, se va face și după fiecare înot.

Pentru a evita arsurile solare, aplicați o cantitate suficienta de cremă, dimineata și alegeți un factor de protecție adecvat, în funcție de tipul de piele, razele soarelui și condițiile de expunere.

Pentru cei care doresc, în ciuda riscurilor, să aibă cu orice preț un ten bronzat, va trebui să evite în special pastele bronzante sau uleiurile de monoi de Tahiti care cresc efectele nocive ale razelor solare.

Cât timp poți păstra crema de protecție solară

An de an, dacă nu ai terminat-o, folosești aceeași protecție solară. Totuși, lunile au trecut, aceasta luată în ​​geanta noastră de plajă, cu băi de soare pe nisip nu este o idee bună. Într-adevăr, cremele de protecție solară trebuie folosite în termen de 12 luni de la deschidere.

Specialiștii indică faptul ca după un an, cremele de protecție solară devin ineficiente. Această regulă este valabilă doar pentru produsele care au fost deschise. Dacă aveți un stoc de protecție solară nouă în baie, o puteți