Home » Utile » De ce fructele și legumele se află la intrarea în supermarket. Secretul nebănuit al marilor magazine

De ce fructele și legumele se află la intrarea în supermarket. Secretul nebănuit al marilor magazine

Alexandru Cazacu / 29.07.2021, 08:46
De ce fructele și legumele se află la intrarea în supermarket. Secretul nebănuit al marilor magazine

Cu siguranță te-ai pornit măcar o dată spre magazin cu gândul că vei cumpăra doar unele produse, însă te-ai întors cu mult mai multe. Ei bine, ai cumpărat mai multe produse decât ți-ai propus datorită unor strategii a comercianților. Hai să vedem care sunt acestea și de ce fructele și legumele se află la intrarea în supermarket.

De ce fructele și legumele se află la intrarea în supermarket

Dacă te gândeai că magazinele fac fel și fel de oferte pentru că vor ca tu să economisești bani, ei bine, te înșeli. Chiar dacă găsim câteodată reduceri de tot felul, acestea nu sunt nimic altceva decât strategii ale comercianților de a te face să te întorci în magazin și să cumperi mai multe produse. Potrivit specialiștilor, mai bine de 50% din produsele din coșul nostru nu am intenționat să le cumpărăm.

Adică, cel mai probabil ai fost cândva la supermarket să cumperi doar pâine și ulei, însă ai ieșit din magazin cu mult mai multe produse. Asta din cauză că în supermarket există fel și fel de trucuri gândite astfel încât să ne ”prindă în plasă”. Hai să vedem care sunt acestea.

Legumele și fructele în partea din față a magazinului

Revenind la subiectul nostru, cu siguranță ați observat că multe magazine își etalează fructele și legumele în partea din față. De ce fac acest lucru? Ei bine, specialiștii susțin că acele culorii vii și strălucitoare ne dau o bună dispoziție și ne determină să cumpărăm mai multe produse, decât ne-am propus.

Ba chiar mai mult de atât, iluminatul din supermarket are și el are un rol important. Adică, dacă magazinul este iluminat potrivit, nu doar atmosfera va fi mai primitoare, ci și produsele de pe rafturi vor arăta mai bine, fiind astfel mai tentante pentru consumatori. Acea lumină specială este folosită pentru a evidenția textura alimentelor proaspete și culorile vii ale produselor.

De ce fructele și legumele sunt puse la intrarea în supermarket
De ce fructele și legumele sunt puse la intrarea în supermarket

Pachetele promoționale

Dacă înainte mergeai la magazin și cumpărai, de exemplu, doar o doză de suc, acum ofertele la pachet se găsesc în toate supermarketurile. Dacă comercianții ofereau inițial șase doze de suc într-un pachet, acum comercializează 12, în pachet. Specialiștii sunt de părere că această practică este doar o strategie de a modifica comportamentul de consum.

Cum se explică acest lucru? Ei bine, dacă ai acasă mai multe doze de suc, ești tentat să le consumi pe toate, iar când acestea se termină, tu vei merge din nou la magazin să cumperi altele. Adică, dacă înainte cumpărai doar 6 doze de suc pe săptămână, acum cumperi 12, aceasta fiind noua dimensiune standard din magazinul respectiv. Așadar, tu ești acum obișnuit să consumi 12 cutii de suc pe săptămână. În concluzie, trebuie să fii atent la unele oferte, deoarece obiceiurile tale se pot schimba foarte rapid, spun specialiștii, potrivit clickpentrufemei.ro.

Mai mult de atât, alimentele sunt așezate strategic. Mai exact, unele magazine așază elementele esențiale în spatele rafturilor, departe de primele produse. Asta pentru că până ajungi tu la acel produs, vei găsi și alte produse de care ai nevoie.