Home » Utile » Litoralul pentru toți 2022. Când începe programul și de la cât pornesc prețurile anul acesta

Litoralul pentru toți 2022. Când începe programul și de la cât pornesc prețurile anul acesta

Alexandru Cazacu / 20.05.2022, 12:21
Litoralul pentru toți 2022. Când începe programul și de la cât pornesc prețurile anul acesta

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre români își fac deja planuri pentru vacanța de vară. Dacă ai decis să mergi la mare în acest an, trebuie să știi că nu mai este mult până când începe programul „Litoralul pentru toți 2022”. Află în continuare când da startul ediția din acest an a programului și de la cât pornesc prețurile.

Când începe programul „Litoralul pentru toți”, în 2022

Anul acesta, la program vor participa zeci de hoteluri din stațiunile litoralului românesc al Mării Negre. În această ediție, hotelierii pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar pachetele turistice pot fi plătite și cu voucherele de vacanță.

În 2022, „Litoralul pentru toți” începe din data de 22 mai și se va derula până pe 19 iunie, potrivit unui comunicat al Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Vestea bună este că prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât în vârful sezonului. Așa că, reprezentații FPTR le recomandă turiștilor să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc și în extrasezon.

„Recomandăm turiștilor să își facă vacanțele pe litoralul nostru și în extrasezon. Au toate motivele: plajele și stațiunile nu sunt aglomerate, vremea este foarte frumoasă și, poate cel mai important argument, prețurile sunt mult mai mici decât în lunile iulie și august.

Mă bucur că, în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, putem să ducem mai departe acest program care a devenit o tradiție și să le oferim tuturor românilor posibilitatea de a petrece câteva zile la plajă la tarife mai mult decât accesibile”, a spus Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Când începe programul Litoralul pentru toți 2022
Când începe programul Litoralul pentru toți 2022 și de la cât pornesc prețurile anul acesta

De la cât pornesc prețurile și cât costă un sejur complet

Aflat la cea de-a 40-a ediție, „Litoralul pentru toți” este singurul program social din țara noastră susținut integral de mediul afacerilor, respectiv de patronatele hoteliere din România.

„Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura federație patronală cu reprezentativitate legală la nivel de sector de activitate „turism, hoteluri restaurante”, având în componență societăți comerciale din turism care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, gestionând, într-o pondere covârșitoare, capital românesc”, se arată pe site-ul FPTR.

În ceea ce privește prețurile din acest an, cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun începe de la 34 de lei de persoană. Pachetul este valabil la un hotel de trei stele și se oferă pentru un sejur de minimum cinci nopți de cazare.

În schimb, pentru persoanele care optează pentru cazare cu servicii de masa all-inclusive, prețurile încep de la 160 lei pe noapte/persoană la un hotel de trei stele și pentru cel puține trei nopți de cazare.

Așadar, până pe data de 19 iunie 2022, românii pot petrece un sejur la mare în exrta-sezon, beneficiind de tarife mult mai reduse față de cele din perioadele de vârf. La fel ca și în ceilalți ani, turiștii pot utiliza vouchere de vacanță pentru achitarea pachetelor turistice. Detalii cu privire la hotelurile incluse în programul „Litoralul pentru toţi” pot fi găsite pe site-ul Federației Patronatelor din Turismul Românesc.