Home » Utile » Nume care semnifică dar de la Dumnezeu

Nume care semnifică dar de la Dumnezeu

Violeta Badea / 28.04.2021, 17:25
Nume care semnifică dar de la Dumnezeu

Nume care semnifică dar de la Dumnezeu. Românii fac parte dintr-un popor creștin, iar de cele mai multe ori părinții aleg pentru copilul lor un nume care să aibă legătură cu Dumnezeu. Acest cuvânt reprezintă puterea, înțelepciunea, divinitatea supremă și se consideră că viitorul va avea parte de un destin frumos.

Nume care semnifică dar de la Dumnezeu

Încă din cele mai vechi timpuri, părinții au ales pentru copilul lor un nume cu o puternică semnificație spirituală. Această practică nu s-a pierdut nici în zilele noastre, tocmai pentru că fiecare mama își dorește tot binele pentru copilul său. Primul pas pentru a-i oferi un viitor strălucit este alegerea unui nume care să aibă legătură cu divinitatea. În continuare vă vom prezenta câteva nume care semnifică dar de la Dumnezeu.

Nume cu dar divin
Nume cu dar divin
  • Maria

Maria este numele pe care l-a purtat mama lui Iisus Hristos. Este un nume pe care îl întâlnim foarte des în țara noastră și nu numai. Se consideră că persoanele care poartă acest nume sunt binecuvântate de Dumnezeu cu darul procreării, așa cum s-a întâmplat și cu Fecioara Maria. Femeile care poartă acest nume sunt ființe puternice care pot depăși toate momentele grele pe care le vor avea de-a lungul vieții.

  • Teodora

Numele Teodora provine din limba greacă și se traduce dar de la Dumnezeu. Persoanele care poartă acest nume sunt protejate de divinitate, au parte de noroc, sunt ambițioase și independente. Acestea vor reuși să realizeze tot ceea ce și-au propus și își vor îndeplini toate obiectivele.

  • Angelica

Numele Angelica provine tot din limba greacă și se traduce mesagerul lui Dumnezeu. Persoanele care vor purta acest nume sunt inteligente, au o minte sclipitoare, găsesc o soluție la orice și nu abandonează nicio luptă. Sunt capabile să treacă peste orice obstacol care le iese în cale.

  • Eva

Eva provine din limba evreiască și se traduce viață sau întâietate. Este un nume important din Biblie, fiind vorba de prima femeie de pe Pământ. ă, întâietate. Persoanele care vor purta acest nume sunt prețioase, feminine, pline de energie și descurcărețe.

  • Adam

Adam provine din limba ebraică și se traduce pământ. Este un nume biblic, iar Adam a fost primul om pe care l-a creat Dumnezeu. Acesta a fost făcut din pământ, iar Dumnezeu i-a dat viață printr-o suflare. Acest nume semnifică viața, puterea, mândria și orgoliul. Cei care vor purta acest nume vor fi dornici să strălucească și să se impune oriunde și oricând.

  • Mihaela

Mihaela este un nume evreiesc și se traduce „la fel ca Dumnezeu”. Aceste persoane au tendința de a fi sceptice, rezervate și de a se gândi de două ori înainte de a lua o hotărâre. De asemenea, aceste persoane își petrec timpul mai mult singure și nu au încredere imediat în cineva. În Biblie se remarcă tocmai datorită înțelepciunii lor și al faptului că nu se lasă pradă cuvintelor dulci ale Satanei.

  • Dorotea

Este un nume care provine din limba greacă și se traduce „dar de la Dumnezeu”. Aceste persoane au un suflet minunat și le place să dăruiască. De asemenea, sunt pregătite oricând să ajute și sunt demne de toată încrederea.