Home » Utile » Taxa de Pod de la Fetești 2021. Cum o plătești și cât costă

Taxa de Pod de la Fetești 2021. Cum o plătești și cât costă

Alexandru Cazacu / 18.05.2021, 09:59
Taxa de Pod de la Fetești 2021. Cum o plătești și cât costă

Restricțiile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus s-au mai relaxat în ultimele zile, iar mulți dintre români își fac deja planuri pentru vacanța la mare. Dacă te afli printre ei și dorești să te bucuri de litoralul românesc în această vară, trebuie să știi cât costă și cum poți plăti taxa de pod de la Fetești 2021.

Taxa de Pod de la Fetești 2021. Cum o plătești și care sunt tarifele

Ei bine, românii plătesc taxa de pod de la Fetești de aproape zece ani de zile și vor continua să o plătească și în acest an. Dacă vrei să mergi la mare în 2021, pentru a evita o amendă, cel mai bine este să fii sigur că ai achitată această taxă de pod. Pentru plata mai ușoară a aceste taxe, autoritățile au venit cu diferite modalități de plată.

Inițial, taxa de pod de la Fetești putea fi plătită doar la casieria de la pod, dar pentru a evita aglomerația și cozile care se formau, autoritățile au decis ca plata taxei să poată fi achitată în mai multe moduri. Mai exact, această taxă poate fi plătită:

  • la caseria de la pod;
  • prin SMS;
  • online;
  • în benzinării;
  • la punctele de lucru UNTRR.

Potrivit informațiilor oferite de CNAIR, pentru achitarea taxei de pod, conducătorii auto pot accesa site-ul taxadepod.ro. Cei care nu doresc să achite această taxă la casierii sau la benzinării și nici nu au posibilitatea de a plăti prin SMS, pot alege opțiunea de plată online. Pentru plata prin transfer bancar, emiterea peajului se va face numai după confirmarea creditării contului societății.

Cât costa și cum poți plăti taxa de pod de la Fetești
Cât costa și cum poți plăti taxa de pod de la Fetești

Cât costă taxa de pod de la Fetești

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv șoferul auto – autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane, tarifele sunt următoarele: 1 trecere – 13 lei, 2 treceri – 26 de lei, 20 de treceri 208 lei.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, și maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto sau vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone și mai mica de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane, taxele sunt următoarele:

  • 1 trecere – 47 de lei;
  • 2 treceri – 94 de lei;
  • 20 de treceri – 818 lei.

Taxele de pod pentru vehicule rutiere cu peste 23 de locuri pe scaune (inclusiv șoferul) sau vehicule cu masa totală autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane sunt: 1 trecere – 64 de lei, 2 treceri – 128 de lei, 20 de treceri – 1114 lei.

Pe de altă parte, pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane, tarifele sunt mai mari. Așadar pentru aceste categorii, conducătorii auto vor plăti:

  • 1 trecere – 91 lei;
  • 2 treceri – 182 lei;
  • 20 treceri – 1584 lei.

Este important de menționat faptul că șoferii care circulă fără a deține peaj valabil riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 130 de lei și 1820 de lei, în funcție de vehicul pe care îl conduc.