Home » Utile » Trucul genial cu scorțișoară care ține insectele la distanță. Cum e bine de fapt să procedezi

Trucul genial cu scorțișoară care ține insectele la distanță. Cum e bine de fapt să procedezi

Alexandru Cazacu / 16.07.2021, 13:01
Trucul genial cu scorțișoară care ține insectele la distanță. Cum e bine de fapt să procedezi

Chiar dacă de cele mai multe ori le folosim în bucătărie, mirodeniile pot face minuni și atunci când vrem să scăpăm de unele insecte. Printre aceste condimente care țin insectele la distanță se numără și scorțișoara.

Trucul genial cu scorțișoară care ține insectele la distanță

Cel mai probabil, majoritatea oamenilor adoră atât mirosul, cât și gustul deosebit de scorțișoară, pe care o folosim adesea la diferite preparate. Cu toate acestea, se pare că insectele urăsc aromele acestui condiment. În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta câteva metode prin care poți scăpa de insectele nedorite cu ajutorul scorțișoarei.

  • Pentru a scăpa de insectele care îți invadează locuința, nu trebuie decât să presari un pic de scorțișoară la intrarea în încăperi, iar acestea nu vor trece prin acele locuri. De asemenea, uleiurile esențiale cu aromă de scorțișoară reprezintă o modalitate excelentă de a ține insectele la distanță.
  • Este cunoscut deja faptul că furnicile ocolesc scorțișoara. Ei bine, dacă ai probleme cu invazia acestor mici insecte, tot ceea ce trebuie să faci este să presari puțină scorțișoară în locurile pe unde trec de obicei furnicile, iar acestea vor dispărea. Sau, după cum spuneam și mai sus, poți amesteca ulei esențial de scorțișoară cu apă și să îl pulverizezi prin locurile pe unde vezi că trec furnicile.
  • Printre insectele care pot fi alungate cu scorțișoară se numără și ploșnițele. Cu o soluție făcută din câteva picături de ulei esențial de scorțișoară și apă, pulverizează lenjeria de pat. Ba chiar mai mult de atât, scorțișoara mai poate ține la distanță și păianjenii, țânțarii, musculițele sau viespile.
Cum să ții insectele la distanță folosind scorțișoara
Cum să ții insectele la distanță folosind scorțișoara

Alte metode naturale pentru a scăpa de insectele nedorite

Atunci când insectele îți dau bătăi mari de cap, natura, pe de altă parte, îți vine în ajutor fără niciun efect advers. Descoperă în continuare, trei soluții naturale care te pot ajuta împotriva insectelor.

Ierburile aromatice

Nu mulți știu acest lucru, însă majoritatea soluțiilor naturale care alungă insectele sunt foarte ușor de obținut. De exemplu, dacă locuiești la curte și vrei să scapi de insecte, nu trebuie decât să plantezi ierburi aromatice pe lângă intrările în locuință. Sau poți pune la pervazul ferestrelor ghivece cu ierburi aromatice precum busuioc, rozmarin, mentă, citronella, usturoi, lemongrass etc. Astfel, pe lângă faptul că vei scăpa de insecte, vei avea și condimente pentru preparatele tale.

Ceapa

Se pare că mirosul dulce al scorțișoarei și cel al ierburilor aromatice nu sunt singurele ocolite de insecte. Ceapa are un efect asemănător. Așadar, pune câteva felii de ceapă într-un bol cu apă pe masa din încăpere. Totodată, dacă stai la curte, poți planta ceapă în grădină ta pentru a proteja celelalte plante de atacul unor insecte.

Extract de vanilie

De asemenea, atunci când ieși la un picnic în aer liber, extractul de vanilie funcționează la fel de bine în combaterea insectelor. Iată cum trebuie să procedezi. Amestecă puțin extract de vanilie cu apă și cu uleiuri esențiale de lămâie, de lavandă sau de mentă și pulverizează pe haine. În felul acesta vei fi protejat de insecte și hainele vor avea un miros deosebit.