Home » Politică » Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD de prim-ministru

Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD de prim-ministru

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 16:50
Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD de prim-ministru

Întrebarea tuturor este următoarea: Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD la funcția de prim-ministru? Varianta social-democraților este una surprinzătoare.

Sevil Shhaideh, nominalizată pentru funcţia de prim-ministru din partea PSD – ALDE a fost propusă, în Guvernul Ponta, pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale.

După negocierile de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea a spus că aceasta va fi premierul României, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”, a afirmat Dragnea.

Cine este Sevil Shhaideh

Totuși, cine este Sevil Shhaideh? Potrivit Mediafax, a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

În declaraţia de avere a acesteia este menţionat şi un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soţul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, şi ramburat în septembrie 2014. De asemenea, la secţiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 şi scadent în 2017.

Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul 2014 depăşeau 300.000 de lei.

Soţul lui Sevil Shhaideh a obţinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa şi 826 lei în calitate de consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, ea este acţionar la Coremar – cupon gratuit, şi la SC Rosyr International SRL, cu 50 de acţiuni, în valoare de 100 de lei, mai spune agenția Mediafax.

La momentul numirii ei în Ministerul Dezvoltării, a apărut informaţia conform căreia Liviu Dragnea i-ar fi fost naş, însă liderul PSD a negat, precizând că în religia musulmană nu există naşi şi că el doar a fost martor, alături de alţii, la căsătoria acesteia, anunșă news.ro.