Home » Politică » Alegeri parlamentare 2016. Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică

Alegeri parlamentare 2016. Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică

Octavian Palade / 11.12.2016, 09:37
Alegeri parlamentare 2016. Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică

Preşedintele Klaus Iohannis a mers la vot la ora 9.00, declarând că a votat la aceste alegeri parlamentare pentru o Românie prosperă şi puternică.

Klaus Iohannis a ajuns la ora 9.00 la secţia de votare de la Liceul „Jean Monet” din Capitală. Ela venit singur, pentru că soţia sa, Carmen Iohannis, îşi exercită votul la Sibiu, relatează news.ro.

„Este o zi importantă astăzi, votăm pentru Parlamentul României, un vot care decide ce se întamplă în România în următorii patru ani. Eu vă invit să mergeţi la vot. Personal, am votat pentru o Românie prosperă şi puternică”, a spus preşedintele, după ce a votat.

Este pentru a doua oară când preşedintele Iohannis votează la Bucureşti, prima dată fiind la alegerile locale din vară, până atunci el votând la Sibiu.

Alegeri parlamentare 2016. Tăriceanu: Am votat pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea şi demnitatea

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a votat duminică, tot la ora 9.00, acesta declarând că îşi doreşte ca votul de astăzi al românilor să fie pentru „o Românie care să îşi regăsească identitatea, demnitatea şi interesul naţional pentru prosperitatea tuturor”.

Tăriceanu a votat la Centrul de zi Clubul Seniorilor din Sectorul 6 al Capitalei, el venind împreună cu soţia sa.

„Consider că suntem într-un moment foarte important pentru evoluţia României viitoare, în sensul democratic, în sensul respectării drepturilor şi libertăţilor. Îmi doresc ca votul de atăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, demnitatea şi interesul naţional pentru prosperitatea tuturor. Crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor”, a menţionat şeful Senatului.

Referitor la incidentul de la secţia de votare de la Liceul Tudor Vianu, unde a votat primarul Capitalei, Gabriela Firea, iar jurnaliştii nu au avut acces în secţie, Tăriceanu a spus că cel mai important este ca procesul de vot să se desfăşoare în mod corect şi că i se pare firesc ca presa să fie informată şi să aibă acces peste tot.