Home » Știri » Mesaje de felicitare pentru Trump, de la Putin până la Marine Le Pen

Mesaje de felicitare pentru Trump, de la Putin până la Marine Le Pen

Octavian Palade / 09.11.2016, 11:10
Mesaje de felicitare pentru Trump, de la Putin până la Marine Le Pen

Primele mesaje de felicitare au început să fie trimise către Donald Trump încă înainte de anunțul oficial de câștigare a alegerilor în SUA.

Mesaje de felicitare au început să sosească la adresa noului președinte al Statelor Unite.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a trimis miercuri dimineaţă o telegramă prin care l-a felicitat pe miliardarul republican Donald Trump pentru victoria surprinzătoare din cursa pentru Casa Albă, potrivit Reuters, citat de news.ro.

”Putin şi-a exprimat speranţa că vor colabora pentru a restabili relaţiile bilaterale ruso-americane şi pentru a le scoate din starea de criză. De asemenea, acesta doreşte să răspundă împreună la problemele internaţionale presante şi să caute soluţii reale pentru ameninţările la adresa securităţii globale”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat.

Președintele rus a susţinut că interesele ambelor state vor fi servite de un dialog constructiv între Moscova şi Washington.

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale, în discursul de victorie, că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a declarat noul președinte al Statelor Unite.

Trump şi-a exprimat susţinerea în nenumărate rânduri pentru preşedinţia lui Vladimir Putin.

Mesaje de felicitare au sosit și din partea extremiștilor europeni.

Marine Le Pen, liderul extremei-dreapta franceze, Frontul Naţional, l-a felicitat miercuri dimineaţă pe republican pentru victoria din alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

”Felicitări pentru noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Şi felicitări pentru toţi americanii liberi”, a scris pe Twitter Marine Le Pen.

Sondajele de opinie o creditează pe Marine Le Pen cu şanse mari de a câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.  Totuși, liderul extremei-dreapta ar urma să piardă în al doilea tur al scrutinului prezidenţial francez.

”Astăzi Statele Unite, mâine Franţa”, a declarat vicepreşedintele Frontului Naţional, Florian Philippot.

El a subliniat că în timp ce lumea altora se prăbuşeşte, ”a noastră se ridică”.