Home » Știri » Assad speră că Donald Trump îi va fi aliat în lupta împotriva terorismului

Assad speră că Donald Trump îi va fi aliat în lupta împotriva terorismului

George Stanciu / 16.11.2016, 13:55
Assad speră că Donald Trump îi va fi aliat în lupta împotriva terorismului

Președintele Sirie, Bashar al-Assad, şi-a exprimat speranţa, în cadrul unui interviu acordat postului portughez de televiziune RTP, că preşedintele ales american Donald Trump va fi un aliat în lupta împotriva terorismului, dar că este ”precaut în judecarea sa”, relatează BBC News.

Assad este de părere că Donald Trump va fi un “aliat natural” al regimului sirian, dacă îşi pune în aplicare promisiunea de campanie de a lupta împotriva terorismului. El şi-a exprimat, însă, scepticismul că acest lucru va fi posibil.

“Nu putem spune nimic despre ceea ce va face, dar, dacă (…) va lupta împotriva teroriştilor, bineînţeles că va fi un aliat, un aliat natural din acest punct de vedere cu ruşii, cu iranieni, cu multe alte ţării”, a afirmat Assad.

Președintele sirian a calificat drept “promiţător” faptul că preşedintele-ales a afirmat deja că va lupta împotriva Statului Islamic, dar se întreabă: ”Poate pune acest lucru în aplicare?”, arată news.ro.

“Ce se va întâmpla cu forţele compensatorii din administraţie, cu presa centrală care esteîmpotriva lui? Cum va putea face faţă acestui lucru? De aceea pentru noi este încă neclar (…). De aceea suntem foarte precauţi în a-l judeca”, a spus Bashar al Assad, liderul de la Damasc.

De-a lungul campaniei pentru fotoliul de la Casa Albă, Donald Trump a spus că este o “nebunie” ca SUA să se opună atât forţelor siriene, cât şi militanţilor ISIS şi a avertizat că actualul conflict din Siria ar putea conduce la o confruntare între Rusia și America.

Mai bine de 300.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii 5 ani, după izbucnirea războiului civil din Siria. Aproximativ jumătate din populația țării a trebuit și își părăsească locuințele, din cauza conflictului.