Home » Știri » A apărut tatuajul care îi transmite telefonului tău cât ai băut

A apărut tatuajul care îi transmite telefonului tău cât ai băut

George Stanciu / 18.10.2016, 13:20
A apărut tatuajul care îi transmite telefonului tău cât ai băut

Cercetătorii au dezvoltat un mic dispozitiv sub forma unui tatuaj ce detectează nivelul de alcool din perspirație și oferă informații telefonului tău.

O echipă de ingineri finanțați de National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering (NIBIB)au creat un mic dispozitiv de monitorizare, ce poate fi purtat pe piele și care detectează nivelul de alcool din perspirația unui individ. Dispozitivul a fost creat ca o metodă simplă pentru cei ce vor să-și monitorizeze consumul de alcool, prevenindu-i astfel de la a se urca la volan sau de la a avea un comportament antisocial.

Selia Selimovic, director al programului de cipuri pentru țesut NIBIB, explică noua tehnologie: ”seamănă cu un tatuaj temporar, dar este de fapt un biosenzor care are o serie de componente wireless flexibile. Unul dintre componente eliberează un compus chimic ce stimulează perspirația în zona acoperită de senzor. O altă componentă monitorizează diferențele ale curentului electric ce trece prin transpirația generată, măsurând nivelul de alcool și trimițând informația către un smartphone.”

Noul dispozitiv purtabil are avantajul că nu este invaziv și poate fi destul de invizibil. Tocmai de aceea, poate fi extrem de benefic pentru cei ce vor să îl folosească. Cercetătorii cred că tocmai din această cauză, dispozitivul are potențial pentru cei ce vor să își monitorizeze consumul de alcool și să evite condusul dacă au băut prea mult, conform sciencedaily.com.

”Măsurarea nivelului de alcool din transpirație este o tehnică ce a mai fost încercată și înainte, dar tehnologiile de atunci aveau nevoie de 2-3 ore pentru a oferi un rezultat. Dispozitivul nostru trimite nivelul de alcool către smartphone în doar 8 minute, făcând monitorizarea consumului de alcool posibilă, practică și personală”, spune Patrick Mercier, co-autor al raportului cu privire la ”tatuajul” ce îți spune dacă ai băut prea mult.