Home » Când, unde, cum » Care este semnificația numelui Vladimir. Mesajul puternic pe care îl ascunde

Care este semnificația numelui Vladimir. Mesajul puternic pe care îl ascunde

Alexandru Cazacu / 01.03.2022, 09:40
Care este semnificația numelui Vladimir. Mesajul puternic pe care îl ascunde

În caz că nu știați deja acest lucru, numele Vladimir este de origine slavă și are o însemnătate aparte. Vlad este o formă mai scurtă a acestui nume pe care o întâlnim mai des în zilele noastre. Află în rândurile de mai jos, care este semnificația numelui Vladimir și ce mesaj puternic ascunde acest nume.

Care este semnificația numelui Vladimir

Mai exact, numele Vladimir provine din cuvântul de origine slavă „volod” care înseamnă „a conduce”. Sufixul „mir” înseamnă pace, iar dacă combinăm cei doi termeni, putem spune că numele Vladimir înseamnă „a conduce cu pace”. După cum spuneam, numele este de origine slavă, iar semnificația acestuia este om al poporului, regal sau cel care poartă pacea.

Cei care vor să își numească băiețelul Vladimir trebuie să știe care sunt originile acestui nume și să țină cont de istoria sa, dar și de legendele care au luat naștere în jurul său.

Ce semnificație are pentru ruși numele Vladimir

În secolul al XI-lea a trăit un mare prinț al Kievului pe nume Vladimir. Acesta este foarte apreciat de către ruși, mai ales datorită eforturilor sale de a-și creștiniza poporul. De asemenea, numele Vladimir are o istorie foarte bogată, fiind numele primului conducător creștin al Rusiei.

Un nume foarte comun la ruși, numele Vladimir a fost purtat de Lenin, însă este și numele actualului președinte rus. Totodată, acest nume a fost adesea folosit în romanele scriitorilor ruși, printre care și Ivan Turgenev și Pușkin.

Care semnificația numelui Vladimir
Ce înseamnă numele Vladimir. Mesajul puternic pe care îl ascunde

Calități și defecte ale celor care poartă numele Vladimir

Se spune că bărbații care poartă acest nume sunt rafinați, dornici să facă pe plac, dar și să fie plăcuți. Deși de obicei sunt sensibili, atunci când îi supără un lucru, cei numiți Vladimir își pot arăta și partea mai puțin bună.

Secretor și rezervat, Vladimir nu își arată cu ușurință sentimentele, iar de cele mai multe ori își ascunde sensibilitatea. Cu toate acestea, cel ce poartă acest nume este activ și dă dovadă de o inteligență practică. De multe ori perfecționist, el nu este de acord cu lașitatea și mediocritatea.

Semnificația numelui Vladimir – Cum este copilul numit Vladimir

Băiețelul numit Vladimir este responsabil și foarte atașat de părinți. Fiind ambițios, el își dorește din tot sufletul să le facă pe plac părinților și de multe ori chiar reușește. Totodată, copilul Vladimir este atras de tot ce e frumos și își dorește să ajungă să comande și să fie admirat. Se mai spune că el este puțin narcisist, însă și un adevărat seducător.

Când vine vorba de alegerea partenerei, este ține cont de cele mai multe ori de aspectul fizic, dar vrea ca femeia aleasă să fie și gospodină. Chiar dacă știe că o va găsi destul de greu, nu se lasă până nu o găsește. După cum spuneam, el este un lider înnăscut și ar putea cu ușurință să conducă o afacere de familie. De fapt, indiferent de meseria pe care o alege, ambiția îl va ajuta să se facă remarcat.