Home » Când, unde, cum » Ce feluri de mâncare se gătesc din carnea de crocodil și ce fac meșteșugarii cu pielea lui

Ce feluri de mâncare se gătesc din carnea de crocodil și ce fac meșteșugarii cu pielea lui

Ileana Mladinoiu / 15.05.2021, 09:01
Ce feluri de mâncare se gătesc din carnea de crocodil și ce fac meșteșugarii cu pielea lui

În trecut, crocodilul era cunoscut și vânat doar pentru pielea lui foarte rezistentă și cu aspect unic. Astăzi și carnea sa este solicitată. Clasificată printre așa-numitele cărnuri exotice, reprezintă un produs de lux în unele țări.

Crocodilii sunt cele mai apropiate animale de dinozauri. Au apărut în urmă cu 200 de milioane de ani și au reușit să supraviețuiască epocii dinozaurilor, fapt care încă îi uimește pe mulți oameni de știință până în prezent. Genetic, oricât de curios ar fi, crocodilii sunt mai aproape de păsări decât de șopârle.

Adesea sunt comparați cu aligatori și caimani, precum și cu gharial. Cu toate acestea, cele patru specii nu sunt la fel. Pe lângă unele caracteristici observate la nivelul capului, crocodilii se disting mai presus de toate prin distribuția geografică.

Carnea de crocodil a ajuns pe mesele oamenilor, hrănind deja multe populații din întreaga lume. Poate din cauza asemănării sale cu păsările. Au aceeași culoare și textură, iar gustul lor este foarte asemănător.

Carnea de crocodil este un aliment bogat în proteine, dar sărac în grăsimi. Provine din coada reptilei, care este singura parte cu adevărat comestibilă a animalului. Poate fi gătit în diferite moduri, sotat sau chiar în saramură. Depinde de gusturile fiecăruia.

În general, este posibil să găsiți carne de crocodil sub formă de file în supermarketuri. În caz contrar, multe restaurante oferă meniuri întregi bazate pe această carne.

Ce feluri de mâncare se gătesc din carnea de crocodil și ce fac meșteșugarii cu pielea lui

Friptura de crocodil
Friptura de crocodil

1.Friptură de crocodil cu cremă de arahide, rețetă Madagascar

Ingrediente:

• 1 kg de carne de crocodil Nil;

• 4 roșii mari;

• 2 lămâi stoarse;

• 300 g de arahide;

• 2 linguri de oțet;

• 5 linguri de ulei de floarea-soarelui;

• 1 linguriță de zahăr;

• suc de ardei iute;

• 1 căpățână de usturoi zdrobit

• 4 cepe mari;

•  sare piper

Mod de pregătire:

• Se amestecă oțetul, lămâile, uleiul, jumătate din căpățâna de usturoi pisată și se lasă carnea să se macereze peste noapte.

• A doua zi dimineață, tăiați carnea și puneți-o înapoi în marinadă.

• În același timp, faceți un sos de roșii cu ceapa, usturoiul rămas și roșiile care vor fi încorporate în macerat. Adăugați sare.

• Zdrobiți arahidele, încât să devină pastă, amestecați două până la trei linguri de sos de roșii cu o lingură.

• Băgați carnea la cuptor timp de 2 până la 5 minute, întorcând-o pe fiecare parte.

• Turnați sosul de roșii și pasta de arahide peste carne. Se servește fierbinte.

Ragout din coadă de crocodil

Vă trebuie: cozi de crocodil, 1 ceapă (tăiată solzi), vin alb, 1 lămâie, 2 cepe franțuzești/șalote, 2 căței de usturoi, sare, piper cayenne, 1 lingură de oțet, 1 lingură de roșii zdrobite, ulei de măsline, chimen,  cuișoare,1 cană de apă, ardei, pătrunjel proaspăt tocat, cimbru, turmeric, ghimbir, legume de sezon.

Mod de preparare:

Tăiați cozile de crocodil în bucăți. Într-un castron mare, combinați usturoiul, cuișoarele, șalotele, puțin turmeric, chimen, ghimbir, sare și suc de lămâie. Adăugați bucățile de crocodil și amestecați totul. Se lasă la marinat timp de 2 ore sau mai mult.

Într-o cratiță, rumeniți bine în ulei bucățile de crocodil, turnați vinul alb. Se adaugă ceapa tocată, apa, un praf de chili, otet, rosii zdrobite, patrunjel si putin cimbru. Se fierbe la foc mic 60 min, la temperatura medie.

Beneficiile cărnii de crocodil

Sunt încă necunoscute pentru mulți oameni, mai ales pentru cei care văd crocodilii ca animale înfricoșătoare care nu fac altceva decât rău. Pentru a cunoaște beneficiile cărnii de crocodil, iată câteva explicații utile:

Trataează bolile de piele

Carnea de crocodil este unul dintre remediile naturale pe care le puteți folosi pentru a trata afecțiunile pielii, cum ar fi ciuperca și eczema.

Îmbunătățește sănătatea musculară

Acest lucru se datorează faptului că acest tip de carne are un conținut ridicat de proteine. Lucru foarte bun pentru o persoană care se antrenează pentru creșterea și dezvoltarea musculară. Consumul de carne de crocodil în timp ce faceți exerciții fizice în mod regulat vă poate ajuta să vă “construiți” un corp ideal.

Tratează impotența

Pentru cei cu libidou scăzut, puteți folosi carnea de crocodil ca tratament. De obicei, organele crocodilului sunt utilizate pentru tratarea impotenței.

Tratează mâncărimea provocată de alergii

Pentru aceasta, dacă aveți mâncărimi cauzate de alergii sau dacă aveți erupții pe unele părți ale corpului ce vă fac să vă simțiți inconfortabil, puteți folosi această carne de crocodil ca tratament.

Alte beneficii ale cărnii de crocodil

Carnea de crocodil este o carne săracă în grăsimi, colesterol și proteine. Nu este doar delicioasă, este bună pentru inimă, plămâni, circulația sângelui și este cunoscută pentru vindecarea problemelor de astm și tuse. Se consumă cel mai bine cu pielea pe ea, care este bogată în pectină, eficientă în prevenirea și tratamentul osteoporozei și care îmbunătățește frumusețea pielii.

Osul de crocodil conține mult calciu și fosfor și poate fi utilizat pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei la vârstnici, sugari. Poate fi folosit și pentru deficiența de calciu, iar eficacitatea sa s-a dovedit a îmbunătăți problemele reumatice..

Coada crocodilului este bogată în coloid. Consumul de coadă de crocodil poate reduce și întârzia apariția ridurilor.

Ce fac meșteșugarii din pielea de crocodil

Piele de crocodil
Piele de crocodil

Desigur, în marochinarie își găsește locul crocodilul. În pantofi, cizme, jachete, curele de ceas, de pantaloni, portofele etc. Acum, utilizarea sa nu se mai limitează la centurile și portofelele taților și bunicilor noștri. „Este un adevărat material masculin, senzual și minunat”, notează Marc Lelandais, om de afaceri în industria de lux și textile.

Designerii italieni de confecții pentru bărbați fac istorie din această „modă reptiliană”. Duo-ul Dolce & Gabbana lansează linii de genți pentru bărbați din piele de crocodil negru strălucitor, făcute pe măsură, la comandă.

Crocodilul rămâne unul dintre materialele preferate ale designerului Roberto Cavalli, care îl lucrează în curele și poșete vândute cu până la 10.625 euro.