Home » Când, unde, cum » Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa. Poți plăti sub 50 de euro pentru o călătorie în acest loc

Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa. Poți plăti sub 50 de euro pentru o călătorie în acest loc

Alexandru Cazacu / 07.02.2022, 09:16
Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa. Poți plăti sub 50 de euro pentru o călătorie în acest loc

Deși pandemia de coronavirus a avut în ultima perioadă un impact negativ asupra călătoriilor, se pare că acum industria turismului începe să își revină, iar asta o arată și numărul de zboruri disponibile pentru români. Dacă ți-ai planificat un concediu în această perioadă, însă nu te-ai decis încă unde vrei să mergi, în rândurile de mai jos vei afla care sunt cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa.

Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa

După cum spuneam, se pare că turismul începe să își revină treptat și putem observa acest lucru și prin numărul de zboruri pe care românii le au la dispoziție. Spre deosebire de anul trecut, când companiile aeriene și-au redus numărul de zboruri operate din București cu până la aproximativ 80%, 2022 arată o revenire din acest punct de vedere.

Așadar, începând cu această lună cetățenii europeni care prezintă dovada de vaccinare, de trecere prin boală sau un test Covid negativ, vor putea călători în Uniunea Europeană fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri suplimentare de carantină sau testare, conform Mediafax. Dacă și tu te afli printre românii care și-au planificat o vacanță în această perioadă, noi îți vom spune care sunt cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa.

Napoli

Deși poate părea incredibil, Napoli este cea mai ieftină destinație în ceea ce privește prețul biletelor de avion cu plecare din București. Mai exact, în luna martie, prețul unui bilet de avion pe ruta București-Napoli pleacă de la 18 euro. Românii care aleg să călătorească în weekend, pentru o călătorie dus-întors prețul unui bilet de avion poate ajunge la 37 de euro.

Londra

Printre cele mai solicitate destinații ale românilor se află și capitala Marii Britanii, iar un bilet de avion pentru următoarea perioadă începe de la 20 de euro pentru o călătorie dus-întors sau de la 40 de euro dacă este vorba exclusiv despre o perioadă de weekend.

Roma

În Italia se află una dintre cele mai mari comunități a diasporei românești, iar Roma este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță ale românilor. Ei bine, biletele de avion spre capitala Italiei se mențin sub 30 de euro, indiferent dacă este vorba de călătorii în timpul săptămânii sau în weekend, mai arată sursa citată.

Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa
Cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa- Roma

Paris

După cum se arăta la sfârșitul lunii ianuarie pe site-urile companiilor aeriene, prețul biletelor spre capitala Franței începeau de la 44 de euro, pentru o călătorie dus-întors (la o companie low cost). Pe de altă parte, la o companie de linie, prețul unui astfel de bilet începea de la 109 euro.

Madrid și Barcelona

Fără doar și poate, Spania este printre preferatele românilor atunci când vine vorba despre destinațiile de vacanță. Tot la finele lunii precedente, prețul unui bilet de avion spre aceste locații începea de la 34 de euro.

De asemenea, pe lista cu cele mai ieftine destinații cu avionul din Europa, unde românii pot plăti pentru un bilet de avion mai puțin de 50 de euro, se mai află și orașe precum Viena, Berlin, Koln, Buxelles, Atena, Milano și Bari.