Home » Când, unde, cum » Cele mai toxice locuri de pe Pământ. Top 5 zone cu peisaj dezolant

Cele mai toxice locuri de pe Pământ. Top 5 zone cu peisaj dezolant

Violeta Badea / 15.05.2021, 18:40

Cele mai toxice locuri de pe Pământ. Deși poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale, se pare că cea mai mare parte a substanțelor poluante provine, de fapt, din activitățile umane. Iar situația se va înrăutăți pe măsură ce trece timpul, deoarece în curând  vom fi șapte miliarde de oameni. Astfel, nici nu e de mirare că avem destule locuri toxice pe Pământ. Iată un top al zonelor cu peisaj dezolant.

Cele mai toxice locuri de pe Pământ

Fără să ne dăm seama, activitatea noastră zilnică distruge încet dar sigur planeta. Tocmai din acest motiv, fiecare dintre noi ar trebui să învățăm să fim mai responsabili și mai atenți pentru a menține Pământul curat. Din păcate, puțini sunt cei care țin cont de aceste lucruri, iar pe măsură ce unele așezări prosperă, altele plătesc un preț imens: poluarea. În continuare că vom prezenta un top cinci al celor mai toxice locuri de pe Pământ.

Raul Citarum
Raul Citarum

1. Râul Citarum din Indonezia

Acesta a fost numit cel mai murdar râu al lumii. În jurul acestuia trăiesc aproximativ cinci milioane de oameni și, din păcate, mulți dintre ei îl folosesc ca sursă de apă. Locul a ajuns la acest record negativ din cauza celor peste 20 de mii de tone de deșeuri provenite de la cele circa 20 de mii de fabrici te textile din zonă.

2. Raul Yamuna din India

Aproape la fel de murdar și de poluat ca și Citarum, fluviul Yamuna este cel mai mare afluent al Gangelui, traversând orașul Delhi. S-a preconizat că mai mult dejumătate din gunoiul produs de oraș ajunge direct în Yamuna. Din păcate, apa acestui fluviu este folosită de milioane de indieni pentru spălat, gătit și băut.

Linfen
Linfen

3. Linfen din China

Acesta este orașul cu cel mai poluat aer din întrega lume. Acest titlu negativ l-a primit în anul 2007, potrivit unui raport realizat de specialiștii de la Blacksmith Institute, o organizație americană specializată în proiecte legate de combaterea poluării. În Linfen trăiesc peste patru milioane de oameni, iar poluarea provine de la minele de cărbune și termocentralele care folosesc ca sursa de energie tot cărbunele.

4. La Oroya din Peru

La Oroya este localitate mică din Peru, având doar 35 de mii de locuitori. Regiunea este poluată de compania americană „Doe Run”, deoarece aceasta refuză să țină cont de avertismentele ecologilor peruani referitoare la sănătatea locuitorilor, precum şi la poluarea zonei pe termen lung. Oficialii companiei sunt nepăsători și măcar nu au avertizat oamenii de pericolul la care sunt expuși.

Girul nord-pacific
Girul nord-pacific

5. Girul nord-pacific

Acolo se află groapa de gunoi a Pacificului. Din cauza unor curenți oceanici care ajung în această zonă și cară cu ei gunoaiele ce plutesc în apele oceanice, în acest loc s-a format o insulă plutitoare de mizerii. Specialiștii au atras atenția că aceasta capătă proporții îngrijorătoare, având o suprafață estimată ca fiind aproximativ de aproximativ 1.400.000 km pătrați, o cifră imensă. De-a lungul acestei insule zac o grămadă de gunoaie, cele mai multe fiind deșeuri din plastic, ăe care unii le aruncă în apă fără să se gândească la consecințe.