Home » Când, unde, cum » Cine este Tim Bergling, omagiat de Google pe 8 septembrie

Cine este Tim Bergling, omagiat de Google pe 8 septembrie

Cojocaru Cristian / 08.09.2021, 14:31
Cine este Tim Bergling, omagiat de Google pe 8 septembrie

Tim Bergling este un nume care pentru mulți nu spune prea multe lucruri însă pentru fanii muzicii electronice, acesta este un nume care a făcut istorie, fiind omagiat de Google în data de 8 septembrie.

Tim Bergling este omagiat de Google

Tim Bergling, născut în data de 8 septembrie 1989, în Stockholm este unul dintre numele omagiate de-a lungul anului de către motorul de căutare Google. În cazul în care nu știai, acesta se numără printre importantele nume ale muzicii electronice datorită numeroaselor remixuri și producții scoase de-a lungul anilor.

În 2010, Avicii colabora cu un alt DJ suedez, John Dahlbäck, iar în urma colaborării a fost scos un single numit „Don’t Hold Back”. De acolo nu a fost decât un pas la a ajunge să colaboreze cu cei mai cunoscuți DJ din lume printre care și Tiesto sau Sebastian Ingrosso. Chiar dacă la bază, tânărul DJ era consacrat pe muzica electronică, ulterior a scos mai multe piese printre care și o versiune vocală a melodiei lui ”Bromance” care se numește ”Seek Bromance”, reușind să ajungă în top 20 din mai multe țări europene.

Un an mai târziu, alături de David Guetta, artistul lansa piesa ”Sunshine” care a fost nominalizată la premiile Grammy, la categoria Cea mai bună piesă dance. În ceea ce privește controversele din lumea muzicii, piesa sa ”Penguin” a fost preluată de către Leona Lewis fără acordul acestuia, Avicii încercând să blocheze publicarea melodiei.

Pentru că nici unul dintre artiști nu a dorit ca acest lucru să fie rezolvat în instanță, cei doi au colaborat pentru a lansa cel de-al patrulea single ”Collide”. ”Levels” este piesa cu care a reușit să urce și mai sus spre culmile topurilor, ajungând în top 10 în India, Croația, Bosnia, Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda și Regatul Unit, în timp ce în Ungaria, Norvegia și Suedia s-a aflat pe primul loc.

Cum a început totul pentru Avicii

La doar 16 ani, Avicii a început să posteze propriile remixuri ale celor mai cunoscute piese din lume, pe forumuri special destinate muzicii electronice. Acest lucru i-a adus un prim contract cu un studio de înregistrări. Acesta a debutat cu primul său album care a fost intitulat ”True”, reușind să ajungă în top 10 în 15 țări.

Numele său de scenă are legătură cu iadul buddhist, însă pentru că numele nu mai era disponibil pe MySpace, a hotărât să îi mai adauge o literă. Deși mulți ne-am duce cu gândul că celebrul artist era avid în a asculta muzică electronică încă din copilărie, spre surprinderea tuturor, genul preferat de artist era genul rock, iar trupa Kiss se număra printre favoritele sale.

La o vârstă destul de mică în comparație cu ceilalți DJ de talia sa și într-o carieră relativ scurtă, Avicii a reușit ceea ce nu a mai reușit nimeni. Astfel, acesta a fost primul DJ care în luna septembrie a anului 2012 a urcat pe scena Radio City Music Hall din New York. Totodată, Tim Bergling a fost invitat la nunta unui cuplu regal, fiind vorba despre prințul Carl Philip și prințesa Sofia a Suediei.

Anul 2016 venea cu un anunț dezastruos pentru fanii artistului, cel din urmă anunțând că temporar va renunța la turneele sale din motive medicale. În același timp, tânărul DJ a lucrat intens la noul său album, iar ultima înregistrare a fost lansată după moartea acestuia. În data de 20 aprilie, acesta s-a sinucis și a fost găsit pe o moșie deținută de familia regală.

Sinuciderea i-a surprins pe cei apropiați lui Avicii, care au putut remarca schimbări pozitive după ce a renunțat la turnee pentru a se ocupa de problemele de sănătate și alcool. „Stilul de viață pe care îl trăia, oriunde mergea era această petrecere masivă”, spune colaboratorul și chitaristul Incubus Mike Einziger. „Dar părea că atinge echilibrul pe care încerca să-l atingă”.