Home » Când, unde, cum » De unde provin de fapt cartofii folosiți de McDonald’s în SUA

De unde provin de fapt cartofii folosiți de McDonald’s în SUA

Alexandru Cazacu / 14.06.2021, 16:25
De unde provin de fapt cartofii folosiți de McDonald’s în SUA

Nu o să vă vină să credeți unde sunt crescuți cartofii folosiți în Statele Unite de lanțul de restaurante de tip fast-food, McDonald’s. Plantațiile sunt atât de mari încât se pot observa din spațiu. De unde provin de fapt cartofii folosiți de McDonald’s, puteți afla în următoarele rânduri.

De unde provin de fapt cartofii folosiți de McDonald’s în Statele Unite

Cu siguranță nu știați că delicioșii cartofi folosiți de McDonald’s în SUA sunt crescuți pe terenurile agricole deținute de Bill Gates. Se pare că plantațiile miliardarului american sunt extrem de mari ca suprafață, acestea putând fi văzute din spațiu.

Cu toate acestea, cartofii nu sunt singurele legume cultivate pe terenurile lui Bill Gates. Atât morcovi, ceapă, dar și multe alte legume sunt crescute în interiorul imperiului agricol deținut de Bill și Melinda Gates, care au aproximativ 110.000 de hectare de teren pe numele lor. Potrivit The Independent, cei doi sunt cei mai mari proprietari de teren agricol din Statele Unite ale Americii.

Terenurile agricole deținute de Bill și Melinda Gates

Nu mai este secret faptul că Bill și Melinda sunt în acest moment în mijlocul unui divorț, care presupune împărțirea unei averi uriașe, care include mai multe afaceri, dar și terenuri din peste 18 state americane, achiziționate prin intermediul a nu mai puțin de 22 de firme cu răspundere limitată de tip paravan.

Așadar, aceștia au mai bine de 28.000 de hectare de soia, porumb, bumbac și orez în statul Louisiana; aproximativ 8.000 de hectare de soia în Nebraska și în jur de 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe terenuri cultivate cu cartofi care ajung direct la McDonald’s.

De unde provin cartofii folosiți de McDonald’s
De unde provin cartofii folosiți la McDonald’s în Statele Unite

În Statele Unite, un acru de teren cultivat ajunge la 3.000 de dolari

Cu toate că numărul de terenuri agricole pe care cei doi le dețin ar putea uimi multă lume, investițiile în terenuri agricole sunt din ce în ce mai des întâlnite în Statele Unite. Peste 50% din fermierii americani nu sunt proprietarii terenului pe care îl lucrează, iar prețul suprafeței cultivate s-a dublat de la mijlocul anilor 1990 până în prezent la aproape 3.000 de dolari/acru.

”Fermierii nu mai dețin active. Alte persoane dețin activele, indiferent că vorbim despre pământ sau echipamentul închiriat. Când grupurile de investiții dețin pământurile respective, fermierul are nevoie în continuare să îl cultive. Însă aleg să îl închirieze… așa că fermierii nu se vor bucura de beneficiile pe care le implică deținerea propriu-zisă a pământului”, a declarat Jonathan Hladik, director de politici în cadrul Centrului pentru Afaceri Rurale din Statele Unite.

Cu toate acestea, există și unele temeri în ceea ce privește clima, Bill Gates susținând faptul că activitățile sale agricole reprezintă o afacere separată de fundația filantropică pe care o conduce și care are ca obiectiv, printre altele, combaterea schimbărilor climatologice. De asemenea, potrivit miliardarului filantrop, fermele sale fac parte dintr-un program de sustenabilitate din punctul de vedere a sănătății solului. Conform datelor Departamentului pentru Agricultură din SUA, mai mult de 10% din totalul emisiilor de carbon din țară sunt produse de agricultură.