Home » Când, unde, cum » Motivul nebănuit pentru care portocalele se vând în plase roșii

Motivul nebănuit pentru care portocalele se vând în plase roșii

Alexandru Cazacu / 20.01.2022, 13:18
Motivul nebănuit pentru care portocalele se vând în plase roșii

Portocalele se află printre fructele preferate de mulți dintre noi, fiind delicioase și bogate în vitamina C. Uneori, aceste fructe se vând în plase de culoare roșie și se pare că acest lucru nu este deloc întâmplător. Află în continuarea articolului curent de ce se vând portocalele în plase roșii. Nu mulți sunt cei care știu motivul.

Motivul pentru care portocalele se vând în plase roșii

Cu siguranță, toată lumea a văzut pe rafturile magazinelor portocale în plasă, iar de cele mai multe ori aceasta este de culoare roșie. Cu toate că prin plasă putem vedea destul de bine fructele din interior, culoarea acesteia este de fapt un truc de vânzări a comercianților.

De ce spunem acest lucru? Ei bine, se pare că plasa roșie face ca nuanța portocalie a fructelor să pară mai intensă. Mai precis, prin plasa roșie portocalele par mai bine coapte, iar cumpărătorilor li se vor părea mult mai atractive. Totodată, acesta este și motivul pentru care plasele lămâilor sunt verzi sau galbene, deoarece astfel ele vor părea de un galben mai intens.

De ce se vând portocalele în plase roșii
De ce se vând portocalele în plase roșii

Curiozități despre portocale

Fără doar și poate, portocalele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Deși mulți dintre noi le consumăm în fiecare zi, există unele lucruri mai puțin știute despre aceste fructe. Așadar, noi v-am pregătit în rândurile următoare o serie de curiozități despre portocale. Iată care sunt acestea.

  • Cele mai recoltate fructe din lume sunt portocalele, iar la nivel global, Brazilia este cel mai mare producător de portocale.
  • Unele persoane folosesc coajă rasă de portocală pentru a ține dăunătorii la distanță de fructele și legumele din grădini.
  • Se pare că primul care a adus portocale în America ar fi fost celebrul navigator, Cristofor Columb, iar acest lucru s-ar fi întâmplat în cel de-al doilea voiaj al său.
  • Dacă vrei să obții mai mult suc atunci când storci o portocală, fructul trebuie să fie cald și frecat puțin între palme. De asemenea, circa 85% din portocalele recoltate la nivel global sunt utilizate la obținerea sucului.
  • Dacă sunt ținute la rece, portocalele pot rezista chiar și până la 2 saptămâni.
  • În întreaga lume există în jur de 600 de tipuri diferite de portocale. Cele mai comune dintre acestea sunt Valencia și Navel.
  • Cele mai dulci portocale sunt cele care au codița mai lungă.

Alte lucruri interesante despre portocale

Știați că portocalele coapte nu se vor altera chiar dacă nu sunt culese la timp? În timp ce se află pe copac ele își schimbă totuși culoarea cojii (în verde), însă procesul nu afectează cu nimic gustul sau calitatea nutritivă a fructelor.

Prima oară portocalele au fost cultivate în Asia, în urmă cu peste șase milenii. Ulterior au ajuns pe continentul african și în Europa, iar mulți ani mai târziu în America. În mitologia greacă, portocalele apar sub denumirea de „mere aurii”, despre care se spune că Hercule le-a furat din Grădina Hesperidelor.

Toată lumea cunoaște mirosul intens și plăcut al cojii de portocală. Acesta apare datorită uleiurilor volatile din coajă. Acestea din urmă sunt extrase și folosite atât la prepararea parfumurilor, cât și în aromaterapie.