Home » Când, unde, cum » Satul Viscri, locul devenit popular în Europa după ce Prințul Charles a cumpărat o proprietate aici. Ce obiective turistice poți vizita

Satul Viscri, locul devenit popular în Europa după ce Prințul Charles a cumpărat o proprietate aici. Ce obiective turistice poți vizita

Cojocaru Cristian / 18.09.2021, 12:18
Satul Viscri, locul devenit popular în Europa după ce Prințul Charles a cumpărat o proprietate aici. Ce obiective turistice poți vizita

Satul Viscri este unul dintre cele mai cunoscute sate din România, iar acest lucru datorită Prințului Charles. Află care este istoria satului și unde se află acesta, putând fi următoarea ta destinație.

Cum a devenit cunoscut Satul Viscri

Satul Viscri este vizitat atât de români dar și de turiști străini, devenind popular la nivelul Europei după ce, Prințul Charles a decis să cumpere un imobil în respectivul loc. Viscri a fost subiectul mai multor reportaje naționale și internaționale și totodată face parte și din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Satul aparține comuneoi Bunești, însă originile acestuia își găsesc locul în secolul al XII-lea, atunci când secuii au fost aduși pentru a păzi hotarul estic al regatului. Secuii au ridicat la acea vreme o biserică, fiind și obiectul care a dat numele localității în maghiară și germană. Ulterior, secuii au fost mutați în ceea ce astăzi sunt Covasna și Harghita. Dialectul săsesc continuă să fie similar cu cel din Luxemburg.

După ce prințul Charlesc și-a cumpărat o proprietate în acest sat, mai multe reportaje realizate de presa britanică au fost făcute cu locul devenit acum celebru. Din acel moment, localitatea a devenit una prosperă și mii de turiști din întreaga lume ajung să calce pe plaiurile mioritice ale locului. În ultimii ani au fost construite mai multe pensiuni și restaurante, astfel că turiștii au unde poposi pe perioada vizitei.

satul viscri
Printul Charles s-a indragostit iremediabil in anul 1996 de locurile din zona satului Viscri

Cum poți ajunge la celebrul sat

Satul Viscri este localizat la 80 de km de Brașov și 40 de km de Sighișoara. De la drumul european E60 faci doar 8 km, având acces la sat din localitatea Bunești. În ceea ce privește cea mai scurtă rută pe care poți ajunge în Viscri, Drumul Național 13 reprezintă cea mai bună variantă.

Satul Viscri a devenit foarte cunoscut în ultimii ani, astfel că mii de turiști au ajuns să viziteze localitatea. În anul 2019, numărul turiștilor ajunsese la 45.000, în comparație cu 15.000 care ajungeau în 2015 și 5.000 în anul 2005. Unul dintre cele mai importante obiective turistice pe care le oferă satul constă în biserica fortificată săsească. Aceasta este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe lângă aceasta, un turn de unde poți admira localitatea de la înălțime, reprezintă un alt obiectiv turistic important.

Din satul Viscri nu lipsește nici muzeul care se află în curtea bisericii. În cadrul muzeului pot fi admirate diferite obiecte săsești. Totodată mai există și o expoziție de teracotă, atât tradițională cât și modernă. Biserica, principalul punct de atracție, a fost construită din piatră de râu și nisip. În momentul în care a fost ridicată, zona aparținea Regatului Ungariei.

Prințul Charles s-a îndrăgostit iremediabil de acel loc în urmă cu peste 20 de ani. În anul 1996, acesta a cumpărat o casă veche în Viscri pe care a recondiționat-o în stil tradițional. Prezența regalității acolo a transformat satul într-o destinație turistică foarte căutată. Prințul este și cel care a ajutat la implementarea și dezvoltarea mai multor proiecte cu privire la patrimoniul arhitectural. O parte din casa Prințului Charles datează din secolul al XVIII-lea.

În ceea ce privește activitățile pe care le poți întreprinde în momenul în care ajungi în Viscri, poți face plimbări cu căruța, degusta gemuri făcute în casă sau cele mai alese sortimente de vinuri, poți degusta pălinca locală sau poți face drumeții prin pădure. Indiferent de activitatea aleasă, fii sigur că vei avea parte de o excursie relaxantă și plină de povești.