Există foarte multe sosuri pentru paste, iar acestea sunt extrem de importante pentru fiecare preparat pe care vrem să îl gătim. În rândurile de mai jos, noi v-am pregătit câteva rețete de sosuri pentru paste la care poți apela cu încredere ori de câte ori vrei să pregătești o masă delicioasă. Iată cum se prepară acestea și care sunt ingredientele necesare pentru sosuri demne de un adevărat maestru în arta culinară.
De la cele pe bază de roșii și până la cele preparate cu smântână, sosurile sunt foarte importante pentru paste. Cu siguranță, toată lumea a observat că în bucătăria italienească există multe tipuri de astfel de sosuri. Unele dintre acestea sunt mai grele, iar altele mai ușoare, însă toate sunt excepționale. Iată cum se prepară unele dintre cele mai populare sosuri pentru paste.
Încingem două linguri de ulei într-o tigaie, în care vom căli ceapa tocată mărunt, până se înmoaie. Apoi, adăugăm peste aceasta usturoiul pisat, morcovul dat prin răzătoare și le lăsăm și pe acestea să se înmoaie.
Punem în tigaie și cele două tipuri de carne tocată și le lăsăm până când își schimbă culoarea. Acum, turnăm peste carne un pahar cu vin roșu și fierbem totul pentru aproximativ 10 minute, până lichidul se evaporă.
Adăugăm peste compoziție laptele și lăsăm să mai fiarbă încă 7-8 minute, după care adăugăm bulionul, roșiile din conservă cu tot cu suc și o frunză de dafin. Zdrobim roșiile din tigaie cu ajutorul unei linguri, asezonăm cu sare, piper și busuioc, acoperim cu capac și lăsăm totul să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute, sau până când carnea este făcută.
Într-o tigaie vom încinge mai întâi uleiul, iar peste acesta adăugăm ceapa și morcovul. Le călim la foc mediu pentru circa 10 minute, amestecând ocazional în tigaie. Când legumele s-au înmuiat, punem în tigaie carnea tocată și o prăjim până când se rumenește puțin. În tot acest timp vom sfărâma aglomerările de carne.
Acu, adăugăm peste carne roșiile pasate, usturoiul, cimbrul și vinul. Dăm focul la mare și lăsăm să dea câteva clocote. Reducem apoi flacăra aragazului, adăugăm bulionul și asezonăm cu sare, piper și cimbru. Acoperim tigaia cu un capac etanș și lăsăm totul să se gătească la foc mic pentru cel puțin 60 de minute (sau până când carnea este fragedă).
Într-o tigaie încăpătoare vom topi mai întâi untul, iar peste acesta adăugăm smântâna și fierbem la foc mic pentru aproximativ 2-3 minute, amestecând în continuu. Apoi, punem în tigaie usturoiul, oregano și busuioc după gust, și potrivim totul de sare și piper. Lăsăm să de-a un clocot, după care vom adăuga parmezanul și lăsăm pe foc până acesta s-a topit.
Trebuie să avem în vedere pastele trebuie să fie fierte în momentul când sosul este gata, deoarece îl vom turna imediat peste pastele fierbinți.
Mai întâi trebuie să menționăm că pentru această rețetă vom avea nevoie de un robot de bucătărie. Așadar, adăugăm în vasul robotului frunzele de busuioc și semințele de pin, apoi le mărunțim puțin. Adăugăm acum usturoiul pisat și parmezanul și pornim din nou robotul.
În timp ce aparatul este în funcțiune, turnăm uleiul de măsline în fir subțire, până l-am încorporat pe tot. În timp ce adăugăm uleiul ar trebui să mai oprim din când în când robotul și să răzuim pereții vasului. Potrivim apoi de sare și piper și amestecăm bine totul.