Home » Cum să faci orice » 6 băuturi care înlocuiesc cafeaua. Ce alternative ai la dispoziție

6 băuturi care înlocuiesc cafeaua. Ce alternative ai la dispoziție

Alexandru Cazacu / 22.01.2022, 10:01
6 băuturi care înlocuiesc cafeaua. Ce alternative ai la dispoziție

Fără doar și poate, cafeaua se numără printre cele mai consumate băuturi din lume, iar unii oameni simt că nu au destulă energie și nu își intră în ritm dacă nu o servesc dimineața. Cu toate acestea, există și unele persoane care, din diferite motive, nu pot să consume cafea sau pur și simplu vor să reducă consumul de cofeină. Dacă și tu te afli printre aceștia, trebuie să știi că există o serie de băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua. Hai să vedem ce alternative ai la dispoziție.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua. Ce alternative au la dispoziție cei care nu doresc să consume cafea

După cum spuneam, cei care își doresc să înlocuiască cafeaua au la dispoziție mai multe băuturi pentru a face acest lucru. În acest context, noi îți vom prezenta în rândurile de mai jos o serie de băuturi care înlocuiesc cafeaua. În caz că nu știați deja acest lucru, unele ceaiuri dar și alte băuturi pot fi perfecte pentru cei care își doresc să reducă consumul de cafea. Iată ce poți să bei în loc de cafea.

Ceai verde

Cel mai probabil, acesta este unul dintre cei mai cunoscuți înlocuitori ai cafelei clasice. Ceaiul verde este o alternativă perfectă, însă nu trebuie consumat în exces. Mai exact, dacă vrei să înlocuiești cafeaua, un număr de 3-4 căni pe zi din această băutură ar trebui să fie de ajuns.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua – Ceai Matcha

Match este o pudră de ceai verde japonez făcută din frunze uscate. Are un gust ușor amar și o culoare verde vibrantă care rezultă din nivelul ridicat de clorofilă al frunzelor. A fost piatra de temelie a ceremoniilor tradiționale japoneze ale ceaiului de mai multe secole, însă recent a devenit populară în mai multe țări din lume.

Lapte auriu

Cunoscut și sub numele de lapte de turmenic, laptele auriu este o băutură indiană care a câștigat popularitate și în culturile occidentale. Acest lichid galben strălucitor este obținut de obicei prin încălzirea laptelui  cu turmenic și alte condimente, cum ar fi scorțișoara și ghimbirul.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua - Lapte auriu
Băuturi care înlocuiesc cafeaua – Lapte auriu

Kombucha

Kombucha este o băutură fermentată făcută cu ceai, zahăr, bacterii și drojdie. Ceaiul Kombucha aduce în organism bacterii și probiotice benefice. Deși are mai puțină cofeină decât cafeaua clasică, este o alternativă perfectă atunci când vrei să o înlocuiești.

Ceai Yerba Mate

Yerba mate este o băutură tradițională din America de Sud și este denumită după planta din ale cărei crenguțe este făcută. În ultima vreme, acest tip de ceai a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume. Se spune că are puterea cafelei, însă aduce și foarte multe beneficii pentru organism. Ceaiul este preparat din frunze și crenguțe. Frunzele sunt de obicei uscate pe foc, apoi înmuiate în apă fierbinte pentru a face ceaiul.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua – Cacao fierbinte

Deși unii dintre noi am putea crede că este mai degrabă o băutură pentru cei mici, laptele fierbinte cu cacao poate fi un substitut perfect pentru cafea. Această băutură ne dă un surplus de energie și merită luată în calcul. Poate fi o alternativă bună la cafea, mai ales la cea pe care obișnuim să o consumăm după orele amiezii, spre seară.