Home » Cum să faci orice » Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii iarna. Trucul simplu pe care ar trebui să-l știe orice șofer

Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii iarna. Trucul simplu pe care ar trebui să-l știe orice șofer

Ileana Mladinoiu / 23.11.2022, 13:09
Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii iarna. Trucul simplu pe care ar trebui să-l știe orice șofer

Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii. Iarna este un anotimp agresiv dacă ne gândim la mașina pe care o posedă unii oameni, începând cu parbrizul, întrucât vizibilitatea perfectă este necesară pentru a putea conduce liniștiți. De aceea, o atenție deosebită trebuie acordată acestuia în condiții meteorologice nefavorabile și e cazul ca șoferii să găsească soluția potrivită pentru a-l dezgheța rapid, în caz de se trezesc cu țurțuri peste el.

Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii iarna. Trucul simplu și eficient

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, dacă țineți mașina afară, este să acoperiți parbrizul cu un carton sau prelată pentru a preveni apariția înghețului. Dacă nu v-ați gândit la asta și dimineața devreme s-a așezat acolo un strat subțire de gheață, atunci evitați greșelile de mai jos.

Greșeli de evitat la dezghețarea parbrizului

Pentru a economisi timp, unii șoferi au tendința de a turna apă fierbinte pe parbriz pentru a-l dezgheța mai repede. Pe de o parte, apa poate îngheța din nou dacă temperaturile sunt prea scăzute, iar acest lucru ar duce la pierderea de mai mult timp. Și, mai presus de toate, șocul termic vă poate sparge parbrizul.

Nici să dați aerul condiționat la maximum nu este cea mai bună idee. Pe lângă faptul că veți consuma mult carburant, dezghețarea poate dura ceva vreme. De asemenea, nu activați ștergătoarele de parbriz cu spălatorul de parbriz, deoarece riscați să-l deteriorați. Nu coborâți geamurile care sunt înghețate, pentru că s-ar putea deteriora sistemul mecanizat.

Metode/trucuri pentru a anticipa apariția înghețului pe parbriz

Oțet alb

Într-un recipient prevăzut cu o sticlă de pulverizare, amestecați oțet alb (2/3) și apă (1/3), apoi pulverizați fiecare dintre geamurile mașinii dumneavoastră. Acest truc vă va salva parbrizul de îngheț pentru câteva săptămâni.

Alcool

Treceți o cârpă umezită cu alcool de 90 de grade pe parbriz peste noapte. Este o practică care trebuie repetată la două sau trei zile. Nu uitați de ștergătoare. Acest amestec cu alcool ar păstra mai bine cauciucurile și garniturile vehiculului și ar degresa mai bine parbrizul. Pe măsură ce stratul de îngheț se micșorează, tot ce trebuie să faceți este să răzuiți reziduurile de îngheț folosind o racletă de plastic.

Sarea grunjoasă, trucul eficient și rapid de a dezgheța un parbriz

Trucul este destul de simplu și natural. Amestecați apă și sare și pulverizați pe parbrizul înghețat. În câteva secunde veți scăpa de îngheț. Această metodă funcționează de fiecare dată și este sigură pentru parbriz. Sau puteți pune sare grunjoasă într-o șosetă și să o așezați pe parbriz. Sarea va depune o peliculă subțire pe parbriz care va împiedica gheața să adere la acesta.

Ceapă roșie sau cartof

Frecați o jumătate de ceapă sau o jumătate de cartof pe parbriz cu o seară înainte. La fel ca sarea grunjoasă, aceste două produse depun o peliculă subțire pe parbriz, prevenind astfel formarea și acțiunea gheții.

Folie/huse anti-îngheț

Sunt special concepute cu acest scop, deși prezintă dezavantajul că sunt costisitoare. De asemenea, nu pot fi puse decât pe parbriz.

Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii iarna. Alte recomandări

Aveți grijă  la toate aceste produse pe care le veți aplica, evitând garniturile și caroseria pentru a nu le deteriora. De exemplu, sarea ar putea usca garniturile. Folosiți un produs antiaburire, o cârpă din microfibră pe suprafețele din sticlă. Spălați geamurile, care păstrează fumul și mirosul de tutun. Puteți opta si pentru protecții la geamurile laterale. Folosind un șervețel, lustruiți suprafețele tabloului de bord sau ale centurilor de siguranță.

Până la urmă cea mai bună soluție este să protejați bine parbrizul iarna și să parcați mașina în garaj dacă este posibil.