Home » Cum să faci orice » Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. 4 rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival

Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. 4 rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival

Ileana Mladinoiu / 25.06.2022, 13:02
Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. 4 rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival

Se anunță un weekend frumos, cu soare și cer senin. Temperaturile sunt în creștere, iar vara a venit cu pași repezi. Prin urmare, v-am pregătit rețete cu cele mai bune limonade pentru a vă potoli setea, păstrându-vă în același timp silueta. O limonadă pe zi de caniculă, cum era de așteptat, se poate baza pe fructe.

Rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival

Servită în pahare înalte, cu pai special, în pahare cu picior sau în căni de sticlă, limonada vă va face zilele lungi și fierbinți mai suportabile. Vă invităm să descoperiți propunerile noastre de rețete de limonadă pe care le puteți testa de îndată. Limonada este o băutură ușor de preparat și nu conține alcool.

Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. Trebuie să încerci aceste rețete de limonadă

1.Limonada cu căpșune și mentă

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 3/4 cană zahăr granulat;
  • 3-4 căni cu apă;
  • 1 cană cu frunze de mentă proaspătă;
  • 1 cană cu suc proaspăt de lămâie;
  • 1 1/2 cană cu căpșuni proaspete;
  • felii de lămâie pentru ornat;
  • frunze de mentă pentru ornat;
  • căpșuni proaspete pentru ornat

Mod de preparare:

Se pregătește siropul simplu, punând frunzele de mentă, zahărul și o cană cu apă într-o cratiță de mărime medie. Aduceți la fierbere, amestecând din când în când, până se dizolvă zahărul. Reduceți focul și mai fierbeți timp de un minut. Se ia de pe foc și se lasă să se infuzeze 30
de minute. Se toarnă apoi siropul simplu răcit într-o sticlă sau un borcan printr-o strecurătoare. Frunzele de mentă se aruncă.

Căpșunele se combină cu suc de lămâie (un sfert de cană) și se pun într-un blender. Se amestecă bine, transferând produsul într-un ulcior cu ajutorul strecurătorii. Se adaugă restul de suc de lămâie și 2-3 căni cu apă. Se amestecă bine. Apoi, se adăugă siropul simplu, amestecând. Se lasă la răcit. Se decorează cu felii de lămâie, căpșune și crenguțe de mentă.

2.Limonadă cu căpșune, ghimbir și mentă

Ingrediente:

  • 500 de g de căpșune;
  • 1/2 zeamă de la o lămâie;
  • 3 linguri pline cu miere de albine;
  • 3 frunzulițe de mentă proaspată;
  • 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
  • 1,5 litri de apă plată/minerală

Mod de preparare

Căpșunele se spală, se curăță de codițe și se pun într-un vas mai încăpător. Peste ele se adaugă ghimbirul ras, menta, mierea de albine și zeama de lămâie. Se mixează la blender foarte bine și se strecoară printr-o sită pentru ca sucul să fie curat, fără semințe sau pulpă. Într-o carafă se pune apa plată. Apoi se toarnă siropul obținut din căpșune și se amestecă. Se lasă la frigider timp de jumătate de oră.

3.Limonada cu ghimbir, mentă și busuioc

Ingrediente:

  • 2 lămâi;
  • 2 lime;
  • miere/îndulcitor natural dup gust;
  • 1 linguriță cu ghimbir măcinat;
  • 2 fire de mentă verde;
  • 2 fire de busuioc;
  • cuburi de gheață

Mod de preparare:

Se spală bine lămâile, după care o lamâie și o lime se feliază. Celelalte lămâi se storc, iar sucul se toarnă în vasul blenderului. Se adaugă apa și mierea. Se mixează circa 30 de secunde. Se toarnă limonada într-o carafă, apoi se adaugă feliile de lămâi, menta, busuiocul și cuburile de gheață. Se consumă imediat.

Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. Rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival
Limonadă cu căpșune, ghimbir, mentă sau trandafiri. Rețete de limonadă pe care să le încerci în sezonul estival

4.Limonada cu petale de trandafiri

Ingrediente:

  • 200 de g de petale de trandafiri;
    2 l de apă plată sau minerală;
    200 ml de zeamă de lămâie;
    200 de g de zahăr.

Mod de preparare limonada cu petale de trandafiri

Se desfac petalele de trandafiri și se trec printr-un jet de apă. Se freacă bine petalele cu zahărul. Se lasă la macerat câteva ore. Petalele vor capătă o culoare mai intensă. Se adaugă apa și zeama de lămâie. Se amestecă pănă la omogenizare. Se strecoară limonada obținută și se dă la frigider pentru aproximativ o oră. Se poate bea cu feliuțe de lămâie și cuburi de gheață.