Deși preparatele prăjite sunt foarte delicioase, mirosul care rămâne în bucătărie după gătirea acestora este un coșmar pentru orice gospodină, acesta rămânând impregnat pentru foarte mult timp. Cu toate acestea, există modalități simple cu ajutorul cărora poți scăpa de mirosul de prăjeală.
În cazul în care ai prăjit pește, chiftele sau diferite produse și mirosul după prăjeală a rămas în bucătărie, trebuie să știi că poți scăpa de el cu ajutorul unei metode foarte simplă. Pentru această operație vei avea nevoie doar de apă și oțet.
Mai exact, după ce ai terminat de prăjit, pune o parte de oțet alimentar și patru părți de apă într-o oală la fiert. Lasă amestecul de oțet și apă la fiert timp de 20 de minute până ce aburii umplu bucătăria, apoi aerisește. În caz că nu ai scăpat complet de mirosul de prăjeală, poți să înmoi un prosop de bucătărie în oțet și flutură-l prin toată bucătăria, apoi deschide fereastra pentru a aerisi. De asemenea, puteți folosi soluția după ce se răcește pentru a șterge pereții, mobila sau tapițeria.
Dacă tocmai ai terminat de prăjit și vrei să scapi rapid de mirosul care a rămas în bucătărie, trebuie să știi că poți face asta cu ajutorul condimentelor aromate. Mai exact, pune o oală cu apă la fiert în care să adaugi și câteva condimente cu arome puternice precum coaja de lămâie sau de portocală, scorțișoară, cuișoare sau ghimbir. În acest fel mirosul de prăjeală va dispărea iar bucătăria ta va mirosi foarte bine, potrivit unica.ro.
Cu toate acestea, nimic nu scoate mirosul de prăjeală din casă mai bine decât curățenia și aerisirea bucătăriei. Așadar, de fiecare dată după ce prăjești alimentele este recomandat să cureți aragazul, să speli vasele în care ai ținut alimentele, să pui la spălat cârpele de pe care le-ai folosit, clătește buretele de vase și să faci curățenie la locul unde ai pregătit alimentele.