Home » Cum să faci orice » Prăjitura Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru glazură și blat. Rețeta completă

Prăjitura Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru glazură și blat. Rețeta completă

Alexandru Cazacu / 27.11.2021, 12:36
Prăjitura Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru glazură și blat. Rețeta completă

Dacă ai chef de ceva dulce în acest weekend și ai rămas în pană de idei, poți să încerci această minunată rețetă de prăjitură de casă cu nucă și ciocolată sau Chinezoaica, cum mai este ea numită. Haideți să vedem cum se prepară această prăjitură delicioasă și care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru un desert ca la carte.

Prăjitura Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată

Această minunată prăjitură de casă se face cu nucă, ciocolată și glazură de gălbenușuri și este extrem de bună la gust. De asemenea, acest desert mai este cunoscut și sub numele de prăjitură Chinezoaica, având un blat moale și pufos, precum cel de negresă. Haideți să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară Chinezoaica.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g făină de grâu
  • 6 albușuri
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 250 g nucă sfărâmată
  • 30 g cacao
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru glazură:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr pudră vanilat
  • 10 g amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • ciocolată rasă
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom amesteca într-un bol făina, praful de copt și cele 30 g de cacao. Separat, cu ajutorul unui mixer vom amesteca bine untul la temperatura camerei cu zahărul și o linguriță de esență de vanilie, până obținem consistența dorită (aproximativ 2 minute). Acum, vom adăuga peste cremă de unt miezul de nucă și amestecăm în continuare.

Într-un alt bol, batem albușurile cu un praf de sare, până când compoziția se întărește. În continuare, vom adăuga treptata spuma albușurilor în compoziția de unt și zahăr, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. După ce am încorporat spuma, adăugăm în compoziție amestecul de faina și cacao, amestecând de asemenea ușor.

După ce am făcut toate aceste lucruri, vom distribui uniform compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius și dăm blatul la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Prăjitură Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată
Cum se face prăjitura Chinezoaica sau prăjitură de casă cu nucă și ciocolată

Prăjitura Chinezoaica – glazură

Între timp ne ocupăm de glazură. Așadar, într-un bol vom amesteca gălbenușurile cu zahărul pudră, amidonul, o linguriță de esență de vanilie și un praf de sare, până când obținem o cremă omogenă și deschisă la culoare. Este important ca atunci când scoatem blatul din cuptor, glazura să fie pregătită, deoarece o vom pune imediat peste blatul fierbinte (nu oprim cuptorul). După ce am nivelat uniform glazura, dăm repede tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute la o temperatură de 150 de grade Celsius.

Ei bine, iată că ne apropiem de finalul rețetei noastre. După ce s-au scurs cele 15 minute, scoatem tava din cuptor și presărăm deasupra prăjiturii ciocolata dată prin răzătoare. Apoi, vom lăsa prăjitura în tavă până când se răcește complet. Acum nu mai avem nimic de făcut decât să scoatem chinezoaica din tavă, să o tăiem în forma dorită și să ne bucurăm de gustul deosebit al acestui desert minunat.