Home » Cum să faci orice » Prăjitura Fantastica – rețeta. Desertul cu două blaturi și cremă delicioasă pe care trebuie să-l încerci

Prăjitura Fantastica – rețeta. Desertul cu două blaturi și cremă delicioasă pe care trebuie să-l încerci

Toader Mihai / 21.12.2021, 14:02
Prăjitura Fantastica – rețeta. Desertul cu două blaturi și cremă delicioasă pe care trebuie să-l încerci

Crăciunul ne bate la ușă, iar gospodinele din România se gândesc deja la prăjiturile pe care le vor pune pe masa de sărbătoare. În acest context, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă de prăjitură Fantastica. Aceasta este făcută din două blaturi de culori diferite și o delicioasă cremă de vanilie. Haideți să vedem cum se prepară acest minunat desert și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Prăjitura Fantastica. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Pe lângă faptul că arată excepțional, Prăjitura Fantastica este incredibil de bună la gust. Ba chiar mai mult de atât, se și prepară foarte ușor. Pentru un desert demn de un adevărat patisier, tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii prezentați mai jos. Atât familia, cât și invitații tăi vor fi impresionați de această prăjitură. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente pentru blatul alb:

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]
  • 160 g făină de grâu de calitate
  • 6 albușuri
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 1 borcan compot de cireșe (sau fructele preferate)
  • 100 g alune prăjite (putem folosi și miez de nucă)
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 4 linguri făină de grâu
  • 4 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare.

Pentru cremă și glazură, vom avea nevoie de următoarele:

  • 6 gălbenușuri
  • 50 g amidon
  • 220 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • esență de vanilie
  • 130 g ciocolată cu cacao rasă
  • 50 g ciocolată albă rasă
  • 50 ml frișcă lichidă.

Mod de preparare blat maro

Mai întâi ne vom ocupa de blatul cu cacao. Așadar, separăm gălbenușurile și le amestecăm bine cu 2 linguri de ulei. Separat, batem albușurile cu un praf de sare, supă care adăugăm treptat cele 4 linguri de zahăr, mixând până când obținem o spumă fermă. Turnăm peste spuma de albușuri și 4 linguri de apă și mai mixăm puțin. Încorporăm acum și gălbenușurile în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. adăugăm treptat făina, praful de copt și 2 linguri de cacao și amestecăm până când obținem un aluat omogen.

Tapetăm o tavă (cu dimensiunile de aproximat 25 x 35 cm) cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Întindem uniform aluatul pe toată suprafața și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Cu toate acestea, este indicat să verificăm cu scobitoarea din când în când, deoarece timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul. Scoatem blatul de cacao din cuptor și îl lăsăm să se răcească.

Rețetă de Prăjitură Fantastică. Desertul minunat pe care trebuie să-l încerci
Rețetă de Prăjitură Fantastică. Desertul minunat pe care trebuie să-l încerci

Preparare blat alb

Sfărâmăm alunele prăjite. Apoi scoatem sâmburii din cireșe și le lăsăm la scurs. Între timp, vom bate albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul. Încorporăm făina și praful de copt, după care punem în compoziție alunele sfărâmate și cireșele. La coacere vom proceda la fel ca și la blatul de cacao. Când blatul este gata îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească.

Crema pentru prăjitura Fantastica

Într-o oală cu fundul mai gros punem gălbenușurile, zahărul și o lingură de esență de vanilie. Amestecăm ingredientele cu ajutorul unui tel, iar apoi adăugăm amidonul și laptele, amestecând în continuu pentru a nu se face cocoloașe. Punem oala pe foc mic și continuăm să amestecăm până când crema se îngroașă, după care stingem focul și lăsăm să se răcească. Tăiem unul în bucăți mici și îl adăugăm peste cremă, mixând cu ajutorul unui mixer până când crema devine pufoasă.

Asamblare

Deasupra blatului maro, întindem uniform crema, iar peste aceasta așezăm blatul alb. Într-un vas de inox punem bucățile de ciocolată și frișca și lăsăm să se topească. Omogenizăm totul și turnăm glazura peste prăjitură. Iată că am ajuns la sfârșitul rețetei, iar tot ceea ce ne rămâne de făcut este să lăsăm prăjitura la rece pentru 2 – 3 ore, după care o putem tăia.